Sopron

Egy friss kutatás a vidéki Magyarország új építésű lakáspiacát vizsgálta meg. A felmérést végzők természetesen arra voltak leginkább kíváncsiak, hogy hol lehet a legjutányosabb és legmagasabb áron ingatlanhoz jutni a fővároson kívül.


Az új építésű vidéki lakások kínálati négyzetméterára átlagosan 995 ezer forint volt az idei harmadik negyedévben, ami 2,1 százalékkal magasabb az előző negyedéves értéknél. Éves szinten pedig már 15 százalékos áremelkedésnél járunk – írja az Otthon Centrum friss felmérése alapján a Roadster.

Ez is érdekelhet: Nincs is akkora különbség: ezekben az országokban vásárolják a legtöbb ingatlant a magyarok

Jelenleg Nyugat-Magyarországon találjuk a legdrágább vidéki várost:

az első helyen továbbra is Sopron áll, ahol egy új építésű lakás négyzetmétere átlagosan 1,26 millió forintba kerül. Bár ez szám elsőre magasnak tűnik, az előző negyedévhez képest még így is átlagár-csökkenést könyvelhet el magának a város.

Debrecen

Fotó: Shutterstock

Az előző negyedévhez hasonlóan Debrecen most is a második pozíciót szerezte meg magának: a városban jelenleg 1,15 millió forintos négyzetméterenkénti átlagárakkal találkozhatnak a vásárlók. A dobogó utolsó fokára Szeged városa érkezett meg, ahol 1,07 milliós négyzetméterárakkal találjuk szemben magunkat.

Ezt követően már nem találkozhatunk milliós átlagárakkal, pedig 2022 év végén még Győr, Eger és Veszprém is ebbe a halmazba tartozott..

B\u00e9k\u00e9scsaba

Fotó: Shutterstock

Ha a megyei jogú városokat nézzük, továbbra is Békéscsaba a legolcsóbb város: a teleülésen átlagosan 605 ezer forint négyzetmétere egy újépítésű lakásnak. A második legolcsóbb város pedig a 700 ezer forintos Hódmezővásárhely lett.

A figyelmetekbe ajánljuk