Elon Musk.

Nehézségekbe ütköztek Elon Muskék: a SpaceX-nek jelentős változtatásokra lesz szüksége

A Szövetségi Légügyi Hivatal kiadta a régóta várt környezeti vizsgálatot a SpaceX Starship indítási programjáról, megnyitva ezzel az utat a vállalat első orbitális tesztindítása előtt.


Az Elon Musk vezette vállalatnak jelentős változtatásokat kell végrehajtania a kilövőhelyen, amint azt a 183 oldalas dokumentum részletezi, hogy minimális legyen a helyszín környezetre gyakorolt hatása.

A CNBC szerint a vizsgálat 2020 novemberében kezdődött, és a végső értékelés az elmúlt hat hónapban legalább ötször elhalasztásra került. Összességében a közlemény valószínűleg jó hír a SpaceX számára, bár a kéréseknek való megfelelés érdekében a cégnek néhány változtatást végre kell majd hajtania.

Egy lépéssel közelebb a Starship első orbitális repülési tesztjéhez

– áll a SpaceX tweetjében.

A változtatások ellenére az FAA úgy találta, hogy a SpaceX Starship törekvései nem fogják jelentősen befolyásolni az emberi környezet minőségét.

Más szóval, a vállalat továbbra is képes lesz elindítani a Holdra tartó hatalmas Starship-űrhajóját és a szintén hatalmas Super Heavy Booster-rakétát a „Csillagbázisnak" nevezett telephelyéről.

A dokumentumban felsorolt több mint 75 enyhítő intézkedés között számos különböző szükséges változtatási kérelem szerepel, a zajszint csökkentésétől kezdve a biológiailag veszélyes anyagok kezelésének megváltoztatásáig.

A SpaceX-nek egy képzett biológussal is együtt kell működnie, hogy kitalálják, hogyan lehet minimalizálni a helyszín világításának a tengeri teknősökre gyakorolt hatását.

Izgalmas pillanat ez az űrvállalat számára. A mérnökök már keményen dolgoznak egy hatalmas indítótorony építésén a helyszínen, amely segíti a Starship és hordozórakétáját az indítás és leszállás során.

A cég még nem tűzte ki az első pályára állítás időpontját, de a hírek alapján hamarosan hallani fogunk felőlük.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk