New York.

Elsírtuk magunkat New York legnépszerűbb részének lakásáraitól

A hihetetlen összegektől függetlenül, úgy tűnik, New York sztárnegyede egy kicsit veszített a csillogásából.


A manhattani luxus-ingatlanpiac az elmúlt közel két év leglassabb hetét élte át. Az Olshan Realty hétfőn közzétett heti jelentése szerint a június 13. és 19. közötti időszakban mindössze 12 szerződést írtak alá 4 millió dollár (1,5 milliárd forint) feletti társasházi lakásokra.

Ez jelentős visszaesés az előző héthez képest, amikor mintegy 25 szerződést kötöttek. A múlt heti adat majdnem megegyezik a 2020. december 28-án kezdődő, úgynevezett borús héttel, amely során mindössze 10 lakás cserélt gazdát.

A legdrágább üzlet a Robert A.M. Stern által épített 15 Central Park Westben lévő pazar társasházi lakás volt. Ez az ingatlan, amelyet a tulajdonos 2014-ben 30 millió dollárért (11, 4 milliárd forint) vásárolt, 26 millió dollárért (9,9 milliárd forint) kelt el, miután áprilisban 28 millió dollárért (10, 6 milliárd forint) hirdették meg.

Az eladások visszaesése a tőzsdei zuhanással párhuzamosan következett be, amely egy új medvepiacot indított el.

Ez a vérszegény teljesítmény egybeesett az S&P 500 index 5,8 százalékos esésével, ami 2020 márciusa óta a legrosszabb hét. Az S&P [500] az elmúlt 12 hétből 11 alkalommal esett

– mondta Donna Olshan, az Olshan Realty elnöke a jelentésben.

Hogy egy-egy csökkenő hét csupán anomália vagy a lassuló prémium-ingatlanpiac előjele, az nyitott kérdés. Akárhogy is, biztosak lehetünk benne, hogy az iparág a jövőben nagy figyelmet fog fordítani Manhattan összesített adataira.

Forrás: Robb Report


A figyelmetekbe ajánljuk