A Facebook és a Meta logója.

Egy szakértő szerint a metaverzum tele lehet gyermekbántalmazókkal

Egy szakértő szerint a Meta (Facebook) digitális világa, metaverzum sajnálatos módon valószínűleg nagyon népszerű lesz a gyermekbántalmazók körében.

Bár a Horizon Worlds, a korábban Facebook néven ismert Meta virtuális valóságalkalmazása látszólag csak 18 éves vagy annál idősebb felnőtteknek szól, a gyakorlatban ez nem így van. Sőt, az alkalmazásról szóló vélemények tele vannak olyan panaszokkal, amelyek szerint kisgyerekek zaklatják a felnőtt felhasználókat.

Sarah Gardner, a gyermekek digitális biztonságával foglalkozó Thorn nonprofit szervezet külső ügyekért felelős alelnöke a The Washington Postnak elmondta, hogy a szexuális ragadozók gyakran az elsők között érkeznek meg az új, a gyermekek körében népszerű online platformokra.

Olyan környezetet látnak, amely nem eléggé védett, és nincs világos jelentési rendszere. Ők mennek oda elsőként, hogy kihasználják, hogy ez egy biztonságos terep számukra, ahol visszaélhetnek a gyerekekkel, illetve gyerekeket molesztálhatnak

– mondta Gardner.

Úgy tűnik, a probléma két nagy tényezőből ered. Először is ott van az a tény, hogy a gyerekek könnyen hozzáférhetnek az alkalmazáshoz.

A Horizon Worlds az Oculus Quest headseten keresztül történő bejelentkezéshez egy legalább 18 éves felhasználó Facebook-fiókját ellenőrzi le. A gyerekek azonban gyakran a szüleik accountját használják, hogy könnyen hozzáférjenek a szolgáltatáshoz, vagy nemes egyszerűséggel hazudnak a korukról.

Emellett sokak szerint a Meta keveset tesz a korhatárkorlátozások betartatásáért. Azzal együtt, hogy a platformon már számos szexuális zaklatás történt, úgy tűnik, a vállalat közel sem tesz eleget még a felnőtt felhasználók védelméért sem, nemhogy a fiatalokért.

A cég kitart amellett, hogy továbbra is azt vizsgálja a döntéshozatali folyamatok esetében, hogy az emberek hogyan használják a Quest eszközöket. A célunk az, hogy a Horizon Worlds és a Horizon Venues biztonságos legyen "

– mondta a Meta szóvivője, Kristina Milian.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk