Futurisztikus divat: ilyen lesz az első fashion week a metaverzumban

Futurisztikus divat: ilyen lesz az első fashion week a metaverzumban

A Decentraland elindította a világ legelső digitális divathetét – különféle márkák, köztük a The Fabricant, új ruhakollekciókat mutat be a metaverzumban március 24. és 27. között.


A négy nap alatt egy sor bemutatót, afterpartit és pop-up boltokat rendeznek, ahol a márkák a virtuális kifutókon sétáló avatárok segítségével mutatják be digitális ruhadarabjaikat.

Sok hagyományos divathéttel ellentétben, amelyeken csak a meghívott divatelit vehet részt, a Metaverse Fashion Week ingyenes és mindenki számára nyitott lesz. A felhasználók egyszerűen bejelentkeznek a böngészőalapú Decentraland platformra és élvezhetik is a show-t.

Az MVFW mindenki számára elérhető lesz világszerte. A hagyományos divatbemutatók egyik hátránya, hogy az átlagember számára túlságosan korlátozóak, szinte mindig csak a „különleges" vendégeknek szólnak.

– mondta Giovanna Casimiro, a Metaverse Fashion Week (MVFW) vezetője Dezeennek.

A divatrendezvény során a felhasználók egy QR-kódot is beolvashatnak, hogy megnézzék a tárgy renderelését, mielőtt a kriptotárcájukban lévő pénzeszközökkel megvásárolhatnák a szimpatikus termékeket, nem-helyettesíthető tokenek (NFT-k) formájában. A megvásárolt NFT-ket ezután a felhasználó saját avatárján viselheti. Néhányat a tárgy fizikai változatáért is el lehet cserélni, a márkák pedig a Boson Protocol márkaplatformmal együttműködve fizikai árucikkeket értékesítenek a metaverzumon keresztül.

A figyelmetekbe ajánljuk