Egy ember VR-felszerelést használ
Egy szakértő azt állítja, hogy 2030-ra az emberek nagy része valamilyen módon a metaverzum része lesz.

Melanie Subin, a Future Today Institute tanácsadó igazgatója a The New York Postnak azt nyilatkozta, hogy szerinte 2030-ra az emberek nagy része valamilyen módon a metaverzum része lesz. Bár sokan csak munkára fogják használni, úgy véli, a társadalom egy jelentős része számára sokkal többet fog ez jelenteni.

Sőt, Subin hozzátette, hogy sokan az ébren töltött óráik nagy részét „bebújva” fogják tölteni. Elképzelhető, hogy William Gibson író munkásságára utalt, aki egy olyan sci-fi társadalmat képzelt el, amelyben az emberek a lehangoló valós világból a szebb virtuális világba menekülnek.

A társadalom lassú hanyatlásának részeként az olyan VR-eszközök, mint a Meta Oculus, sokkal elterjedtebbé válnak.

Az AR viselhető eszközök ugyanolyan elterjedtek lehetnek, mint ma az okostelefonok

– mondta Patrick Cozzi, a Cesium 3D szoftver startup cég vezérigazgatója a Postnak. Hozzátette, hogy szerinte az olyan termékek, mint a Facebook Oculus headsetjei, egy nap teljesen kiválthatják a mobiltelefonokat.

Persze ettől még nagyon messze vagyunk, és még a 2030-as előrejelzés is túlságosan merésznek tűnik. Így bár néhány vállalat nagy lendülettel ugrik fel a metaverzum-vonatra, a technológia még mindig meglehetősen kidolgozatlan, és viszonylag kevés felhasználási módra korlátozódik, mint például a videojátékok és a VR-koncertek.

Még Subin is elismeri, hogy a Ready Player One stílusú, teljesen megvalósult metaverzumra valószínűleg még sokáig kell várni.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk