mark zuckerberg

Lehet, hogy a Meta felhagyott a Diem-kriptopénzzel, de a legújabb hírek szerint a vállalat továbbra is vizsgálja a pénzügyi termékeket. A Facebook és az Instagram anyavállalatának állítólag van néhány érdekes ötlete, beleértve a virtuális valutát, amelyet az alkalmazottak Zuck Bucks-nak azaz Zuck dolcsinak neveznek.


A Zuck Bucks, amely látszólag a Meta alapítójáról, elnökéről és vezérigazgatójáról, Mark Zuckerbergről kapta a nevét, valószínűleg nem lesz kriptopénz. A Meta az alkalmazáson belüli tokenek bevezetése felé hajlik inkább, amelyeket a vállalat központilag irányítana, hasonlóan a játékalkalmazásokban használtakhoz, például a Roblox népszerű gyerekjáték Robux valutájához.

A Roblox hatalmas üzletet épített ki a Robux eladásával, és a Meta megpróbálhatná ezt a sikert a saját platformjain is megismételni.

A Meta nem határolódott el teljesen a blokklánc termékektől, mivel a vállalat az NFT-k Facebookon történő közzétételét és megosztását is vizsgálja. A vállalat egy feljegyzés szerint május közepén tervezi, hogy elindít egy erre irányuló kísérleti projektet, és nem sokkal később a Meta tesztelni fogja, hogy lehetővé tegye a Facebook-csoportok tagságát az NFT-tulajdonlás alapján, és egy másik csoportot a pénzverés számára.

Zuckerberg egyébként márciusban jelentette be, hogy az Instagramra is érkeznek NFT-k.

Ezen kívül a Meta vizsgálja a társadalmi tokeneket vagy hírnév tokeneket, amelyeket például a Facebook-csoportokban való érdemi közreműködésért járó jutalomként lehetne kibocsátani. A vállalat a jelek szerint hagyományos pénzügyi szolgáltatásokat, például kisvállalkozói hiteleket is vizsgál.

Ma nem tudunk frissítéseket megosztani. Folyamatosan új termékinnovációkat fontolgatunk az emberek, a vállalkozások és az alkotók számára. Vállalkozásként arra összpontosítunk, hogy a metaverzum számára építkezzünk, és ez magában foglalja azt is, hogy a fizetések és a pénzügyi szolgáltatások hogyan nézhetnek ki.

– mondta Lauren Dickson, a Meta szóvivője a The Verge-nek adott nyilatkozatában.


A figyelmetekbe ajánljuk