Mark Zuckerberg
Getty Images

Tömeges elbocsátások és a elkaszált gyakornoki programok – bajban lehet a Meta

Pedig pont a gyakornoki programok azok, ahol a legtöbbször spórolnak a nagyvállalatok. A Metának már ez sem fért bele.

A bejelentett elbocsátások, a munkaerő-felvétel befagyasztása és a részvények zuhanása közepette a Meta vállalatának még mindig nem sikerült kiegyensúlyoznia a költségvetését, amiért újra vágott egyet rajta, ráadásul meglepő helyen: tömegesen vonja vissza a gyakornoki állásokat –írja a Futurism a New York Post alapján.

A döntés a 2023 januárban kezdődő gyakornoki programot kaszálja el, a gyakornokok már e-mailben meg is kapták a hírt Sokan közülük már hónapokkal ezelőtt elfogadták az ajánlatokat, elkezdték előkészíteni a költözést, és időközben más állásokat és gyakornoki állásokat is visszautasítottak – írja a New York Post.

Megváltoztattam a terveimet és elvetettem más 2023-as ajánlatot ennek a pozíciónak köszönhetően, így ha valaki tud segíteni nekem más lehetőséggel kapcsolatban a következő évre, szívesen jelentkezem

írta egy gyakornok a LinkedIn-en.


A gyakornokok nincsenek egyedül egyébként:

a hírek szerint a Meta várhatóan „csendes elbocsátásokat" fog végrehajtani, amelyek következtében akár 12 ezer dolgozó is elveszítheti állását.

A vállalat az elmúlt évben lejtmenetben volt, májusban könyvelte el első veszteségét, és az előző tél folyamán 250 milliárd dolláros értékvesztést szenvedett el – nem mellesleg ez a legnagyobb veszteség, amit valaha egy cég elszenvedett.

Bár a Meta visszaesés nem egyedi eset: a válságban szinte az összes technológiai óriás veszteséget könyvelhetett el az elmúlt időszakban, de a Meta számai különösen drámaiak.

Ennek az egyik fő oka Mark Zuckerberg és a metaverzum, amire Zuckerberg milliárdokat fektetett be, de kedvenc projektje egyelőre nem jutott túl sokáig. Ez egyébként a pénztárcáját is megviselte: először nincs ott a tíz leggazdagabb amerikai között.

Szakértők szerint tényleg nagy lehet a baj, ha egy akkora vállalat, mint a Meta, elkaszál egy – a cég méretéhez képest – nem túl költséges gyakornoki programot.


A figyelmetekbe ajánljuk