magánrepülőgép
Shutterstock

A borsos ár mellett rengeteg luxust kapunk, ha egy magánrepülős európai körútra mennénk

Az utazást szervező vállalat valószínűleg számít a kritikákra is, ezért még környezetvédő adományt is beiktatott a csomagba.

Egy fényűző körutazás keretei között lehet megcsodálni Európa legpazarabb látnivalóit: a luxus utazásokat szervező Red Savannahnemrég jelentette be az első Grand Tour of Europe by Private Jetelnevezésű, Londonba, Szicíliába, a görögországi Szantorini, a horvátországi Dubrovnikba és Velencébe vezető útját – mindezt egy első osztályú Embraer Legacy ER 135 fedélzetén.

A körutazást bemutató Travel + Leisure cikke szerint a 12 napos utazást mind a levegőben, mind a földön a legfinomabb részletek díszítik, ráadásul csak 15 utazó foglalhat helyet a 2023. szeptember 12-én induló első útra.

Az utazás Londonban egy vacsorával kezdődik a Wellington Arch-ban, amely az eredeti Buckingham-palota bejárata volt, ráadásul a királyi gyalogezred zenekara gondoskodik a zenéről.

Az exkluzív élmények Szicíliában folytatódnak egy zártkörű, koncertes koktélpartin a híres Chiesa del Santissimo Salvatore templomban, majd az estét a Palazzo Francavillában tölthetik.

Ezután Szantorini szigetén Szikinosz és Íosz szigetének meglátogatása következik. Később Dubrovnikban lehet pihenni a Šipan-szigeten, ahol a középkori falak között lehet majd vacsorázni. Végül Velencében egy történész vezette túra során titkos történelmi kertekbe juthatnak el a résztvevők, majd egy álarcos búcsúvacsorával zárul a körút a Gritti palotában.

Ráadásul a levegőben a királyi család kedvenc étterme, a Mosimann's London ételei kerülnek felszolgálásra, Anton Mosimann séftől, aki Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjére is főzött, nem mellesleg a The Dorchester két Michelin-csillagos éttermét vezeti.

Az utazást Julie Montagu vezeti, aki az American Viscountess nevű Youtube-csatornáján oszt meg kulturális tartalmakat, férje pedig Luke Montagut, Hinchingbrooke vikomtja.

A körút árát persze meg kell fizetni: személyenként a részvétel 139 500 dollárról, nagyjából 56 millió forintról indul, ha párban foglalunk. Akik 2023. január 31. után foglalnak az ár már 145 ezer dollárra ugrik.

Az ár tartalmazza a Rainforest Trustnak nyújtott adományt is, amellyel a szervezők megpróbálják ellensúlyozni az utazás szén-dioxid-kibocsátását, nem mellesleg a magánepülés miatt várható kritikákat is próbálják kompenzálni.


A figyelmetekbe ajánljuk