cristiano ronaldo

Cristiano Ronaldo eladásra kínálta 24 millió dolláros magánrepülőgépét, mert túl kicsinek érzi

Infláció ide vagy oda, új magángép kell!


Az egész világ a terrorizáló infláció és recessziós félelmek fogságába esett, amelyek zuhanórepülésbe taszították a tőzsdéket és a kriptopénzek árát. (A forintról most ne is beszéljünk.)

A bolygó leggazdagabb milliárdosai és hírességei azonban egyelőre nincsenek abban a hangulatban, hogy ezt komolyan vegyék, sőt sokan közülük éppen magánrepülőgépeik korszerűsítésével vannak elfoglalva. Néhány hete röppent fel a hír, hogy Elon Musknak elege van a Gulfstream G650ER típusú repülőgépéből, és helyette egy új G700-as üzleti repülőgépet rendelt.

A világ leggazdagabb emberéhez csatlakozott a futballsztár Cristiano Ronaldo is, aki szintén frissíteni szeretné magánrepülőgépét, mert az túl kicsi. A Manchester United sztárja ezért eladásra kínálta 24 millió dolláros (10 milliárd forintos!) magánrepülőgépét, egy Gulfstream G200-ast – írja a Luxury Launches.

A repülőgépet Ronaldo még 2015-ben vásárolta. A kéthajtóműves üzleti repülőgépet 1991-ben mutatták be először, és 2011-ig gyártották, majd a G280-as váltotta fel. A gépen akár 10 utas is elfér. Hatótávolsága körülbelül 3400 tengeri mérföld (6300 km), végsebessége pedig 850 kilométer/óra.

A focista gyakran használja a repülőt, hogy párja, Georgina Rodriguez és gyermekei kíséretében egzotikus helyekre jusson el nyaralni. Amikor Ronaldo nem használja a gépet, akkor bérbe is adja, 6000 és 10000 dollár közötti óradíjért.

A Ronaldo tulajdonában lévő G200-as minden szükséges luxusfelszereltséggel, többek között Wi-Fi-vel, telefonnal, faxkészülékkel, elektromos sütővel, mikrohullámú sütővel, hűtőszekrénnyel és szórakoztató rendszerrel felszerelt.

Egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy mi lesz Ronaldo Gulfstream G200-asának utódja. Tekintettel arra, hogy valami nagyobbra szeretné lecserélni, csak találgatni lehet. Szakértők szerint az új Gulfstream G700 lehet az egyik első számú választása. Ha azonban mégsem a Gulfstream zászlóshajó, akkor feltehetőleg Bombardier Global 8000-es.

A figyelmetekbe ajánljuk