Mire számíthatunk befektetőként az igazi csodavilágban, Dubaiban? (x)
Freepik

Mire számíthatunk befektetőként az igazi csodavilágban, Dubaiban? (x)

Az Egyesült Arab Emírségek ikonikus tagja és városa, Dubai, sokak képzeletét ragadja meggazdagságával, fényűzésével és lenyűgöző épületeivel. De többet kínál, mint csupán luxus és elegancia. A város ugyanis a befektetők számára is egyedülálló lehetőségeket rejt magában, elsősorban kedvező ingatlanpiacának köszönhetően. Szinte egy külön világ található itt, lenyűgöző és sokszínű élettel. Érdemes megismerni, miért is vált az egyik legkedveltebb befektetési célponttá a világon.


​Ahol nemcsak a felhőkarcolók, hanem az életszínvonalis az egekben van

Dubai hírneve nem véletlenül akkora. A város olyan lenyűgöző építészeti csodákkal büszkélkedik, mint például a Burj Khalifa, a világ legmagasabb épülete, vagy a mesterséges Palm Jumeirah-sziget. De nemcsak a gazdagok otthonaként szolgál, a szelídebb életmegvalósítását is lehetővé teszi azoknak, akik a nyugalmat és a kiegyensúlyozott életmódot keresik.

A városban található elegáns környezet, nyugodt tengerpartok és számos park, illetve zöldterület ad esélyt a relaxálásra, kikapcsolódásra. Az egész világon kiemelkedő az itteni életszínvonal, ami magában foglalja a kiváló oktatási intézményeket, egészségügyi ellátást és szórakozási lehetőségeket, így biztosítva a kiegyensúlyozott életminőséget a városlakóknak.

Freepik

Ahol a jó életkörülmények és a vonzó befektetési lehetőségek kéz a kézben járnak

Dubai vállalkozó-barát üzleti környezetéről is híres. A város mára a világ egyik legjelentősebb gazdasági és kereskedelmi központjává vált, ahol számos nemzetközi vállalkozás és befektető érdekelt. Az ingatlanpiac különösen vonzó azoknak, akik hosszú távon megtérülő befektetéseket keresnek.

A gazdasági stabilitás és a barátságos üzleti légkör kiváló lehetőségeket kínál. A városban folyamatosan valósulnak meg fejlesztések és építkezések, ami az ingatlanok értékének folyamatos növekedéséhez vezet. A magas kereslet és a növekvő bérbeadási jövedelmek pedig további előnyöket jelentenek az ingatlanbefektetők számára.

A város növekvő expat közösséggel (2-5 évre beköltöző munkavállalók) rendelkezik, akik számára könnyen kiadhatóak a lakások és üzlethelyiségek. Az ingatlanok általában hosszabbtávra, egy vagy két évig bérelhetők, magas bérleti díjakkal. Az árak általában 1 millió dirhamkörül kezdődnek egy szobás apartman esetén, míg kétszobásért 1,2-1,6 milliót kell fizetni.

A dinamikus és jól fejlett ingatlanpiac különböző típusú ingatlanokat kínál, a lakásoktól és villáktól az irodákig, üzlethelyiségekig, egészen a szállodákig és üdülőhelyekig. A piac magasárszínvonalú, de magas bérbeadási jövedelem és értéknövekedés tapasztalható.

Freepik

Ahol az adómentesség sem ismeretlen fogalom

Dubai az utóbbi években adómentessége miatt is komoly befektetői célponttá vált. Sokan offshore országként is tartják számon. Az egyedülálló befektetési vízumprogram lehetőséget nyújt a külföldi befektetőknek, hogy biztonságos jövőt építsenek családjuknak és vállalkozásaiknak az Egyesült Arab Emírségekben.

Az ingatlanba való befektetés azért is nagyon vonzó lehetőség, mert azok a magánszemélybefektetők, akik legalább 750 ezer AED értékben vesznek lakóingatlant, tartózkodásiengedélyre jogosultak. A házaspárok közösen vásárolhatnak ingatlant, és ilyen esetben a tartózkodási engedély két évre szól, amit további két évre is meg lehet újítani. Emellett 10 éves tartózkodási engedélyt is szerezhetnek azok, akiknek az ingatlan értéke eléri a 2 millió AED-t. Az engedélyt kiterjeszthetik családtagokra és kisegítő személyzetre is.

A dubai ingatlanvásárlás számos előnyt kínál, köztük bizonyos esetekben a adómentességet, ami megkönnyíti az életünket, jelentős megtakarítást biztosítva az ingatlantulajdonosok számára. A dubai adózás mivolta pedig teljesen máshogy működik, mint az általunk megszokott. Ahogyan az egész város – de jó értelemben!

A hely, ahol mindenki megtalálja a számításait

Dubai tehát a gazdasági stabilitás, a vonzó befektetési lehetőségek és az adómentesség miatt vált az egyik, ha nem a legkedveltebb befektetési célponttá a világon. A város sokszínű élete pedig optimális azoknak is, akik extravagáns életstílust és kiegyensúlyozott életminőséget keresnek. Ha az ingatlanpiacot nézzük, akkor mindenképpen az egyik legjobb választás.

Freepik

Hogyan is induljon el ezen az úton? A Crystal Worldwide szakértői segítenek Önnek és cégének a dubai ingatlanokkal kapcsolatos adózási, pénzügyi és jogi tudnivalókban. Kiterjedt fiókhálózatunk révén a helyszínen is tudják segíteni ügyfeleiket. Vágjon bele élete egyik, hanem a legfontosabb befektetésébe – és profitáljon is belőle már rövid távon!

A figyelmetekbe ajánljuk