a Moon World Resorts Hold-alakú hotel terve Dubajban
Fotó: Profimedia

5 milliárd dolláros, gigantikus, Hold-alakú hotelt építenek Dubajban

Elég pénzzel szinte bármit megtehetsz Dubajban − és most még egy dolgot hozzáadhatsz a listához: sétálhatsz a Holdon, vagy legalábbis foglalhatsz ott egy luxusszobát.A kanadai építészeti cég, a Moon World Resorts a héten bejelentette, hogy egy olyan 5 milliárd dolláros üdülőhelyet tervez építeni, mely hasonlít a Föld orbitális rokonára – adja hírül a Robb Report.

A projekt célja, hogy olyan látogatók is megtapasztalhassák az űrturizmus élményét, akik nem állnak kapcsolatban Jeff Bezosszal vagy Elon Muskkal. Az üdülőhely „holdi kolóniának" nevezett területét úgy tervezték, hogy a Hold felszínén való tartózkodás érzetét keltse. A látogatók lefoglalhatják a 300 privát butiklakás, az úgynevezett sky villa egyikét, melyek a főépület korong alakú építményében kapnak helyet. Ha meg is vásárolunk egy ilyen villát, beléphetünk a birtokon található privát tagsági klubba.

A Moon Dubai jelentős hatással lesz az Egyesült Arab Emírségek gazdaságának minden területére, beleértve a turizmust, a közlekedést, a kereskedelmi és lakóingatlanokat, az infrastruktúrát, a pénzügyi szolgáltatásokat, a repülést és az űrkutatást, az energiát, az üzleti turizmust, a mezőgazdaságot, a technológiát és természetesen az oktatást

− áll Sandra G. Matthews és Michael R. Henderson társalapítók sajtóközleményében az Arabian Business szerint.

Dubaj a felkel\u0151 nap f\u00e9ny\u00e9ben

Fotó: Shutterstock

Ez lesz a MENA régió legnagyobb és legsikeresebb modernkori turisztikai projektje, amely globális vonzereje, márkaismertsége és egyedülálló, többszörösen integrált kínálata alapján megduplázza majd a Dubajba irányuló éves turisztikai látogatottságot.

− teszik hozzá.

A vendégek igénybe vehetik a helyszíni éjszakai klubot, a rendezvényközpontot, a nyilvános társalgót, a spa központot és még a házon belüli "holdkompot" is, amivel körbejárhatják a szállodát. A tervek szerint az építmény az űrügynökségek és a jövőbeli űrmisszióikat tervező űrhajósok számára is központként fog szolgálni.

A teljes építmény a tervek szerint két év alatt épül fel, és a befejezéskor több mint 735 láb magas lesz. Amikor a projekt elkészül, várhatóan legalább 2,5 millió látogatót tud majd kényelmesen befogadni.

Készen állsz a holdjárásra a következő nyaraláson?


A figyelmetekbe ajánljuk