Egy óriáskerék.

Megnyitott a világ legnagyobb városnéző óriáskereke Dubajban

Megnyitotta kapuit az Ain Dubai, a Dubai Holding által épített óriáskerék, amely az 1,6 milliárd dolláros Bluewaters-projekt központi eleme. Jelenleg ez a világ legnagyobb óriáskereke a maga 250 méteres magasságával.


Az Ain Dubai kétnapos ünnepség keretében izgalmas programokkal, többek között lélegzetelállító fény- és drónshow-val, valamint tűzijátékkal várta a látogatókat– írja a Travel Daily.

Az Ain Dubai a Dubai Holding változatos szórakoztatóipari portfóliójának legújabb tagja. Az óriáskerék kabinjaiból 360 fokos kilátás nyílik a városra.

A 48 utaskabin, több mint 1750 látogatót tud egyszerre szállítani, illetve a 250 méter magas kerék 38 perc alatt tesz meg egy kört. Az Ain Dubai kulcsfontosságú elemeit a világ két legnagyobb darujának segítségével szerelték össze, és a szerkezet építéséhez 11 200 tonna acélt használtak fel, ami 33 százalékkal több, mint az Eiffel-torony építéséhez felhasznált mennyiség.

Az attrakció a Dubai Holding kiterjedt szórakoztatóipari portfóliójához csatlakozik, amely magában foglalja a Dubai Parks and Resorts-ot, a Global Village-et, a Coca-Cola Arena-t, a Roxy Cinemas-t, hatalmas aquaparkokat és még sok más létesítményt. Ez azonban még nem minden, hiszen a cég üzemelteti többek között a Madame Tussauds Dubai-t, valamint a helyi Caesars Palace-t is.

A figyelmetekbe ajánljuk