Percek alatt beszerezhető vízummal csábítja a távmunkásokat egy dél-amerikai ország
Shutterstock

Percek alatt beszerezhető vízummal csábítja a távmunkásokat egy dél-amerikai ország

Uruguay talán nem feltétlen az első hely, ami az európaiak eszébe jut, ha távmunkahelyet keresnek, de az ország az új digitális nomád vízumával már csábítóbb bakancslistás helyszín a távolság ellenére is.


Az Euronews cikke szerint az ország az egyik legkönnyebben megszerezhető digitális nomád vízummal állt elő, mind a kérelmezési folyamat, mind a követelmények tekintetében. Ennek oka, hogy nincs minimális jövedelmi követelmény, ahogy az más országok esetében, és a folyamat is teljesen online zajlik.

Ráadásul az uruguayi technológiai szolgáltatások adómentesek, amit kifejezetten előnyös a digitális nomádok számára.

Shutterstock

Hogyan igényelhető? 

A vízumot olyan személyek igényelhetik, akik vagy távmunkában dolgoznak egy országon kívüli vállalatnak, vagy önálló vállalkozóként tevékenykednek. Házastárssal vagy eltartottakkal közösen nem nyújtható be kérelem, de személyenként külön-külön ez lehetséges.

A kérelmezési folyamatot a kormány honlapján található online űrlap segítségével kell elindítani, miután turistaként a dolgozó az országba lépett. Mindössze a személyes adatokat kell kitölteni, illetve alá kell írni egy nyilatkozatot, amely megerősíti hogy a dolgozó elegendő jövedelemmel rendelkezik ahhoz, hogy eltartsa magát, amíg az országban tartózkodik.

Ezután már csak a kérelmezési díjat kell befizetni (9 euró), majd e-mailben érkezik is az engedély, amely lehetővé teszi, hogy a külföldi távmunkások 180 napig Uruguayban tartózkodjanak.

Olvasd el ezt is! 7 ország, ahol rengeteg kedvezményt kaphatnak a távmunkások

Shutterstock

Ha a digitális nomád vízumot 180 napnál tovább szeretné valaki meghosszabbítani, akkor még néhány dologra szükség lesz: az egy évnél hosszabb tartózkodáshoz igazolni kell a büntetlen előéletét minden olyan országban, ahol az elmúlt öt évben hat hónapnál hosszabb ideig tartózkodott valaki, és szükség lesz egy Uruguayban kiállított oltási bizonyítványra is.

A figyelmetekbe ajánljuk