András herceg.

Dagad a botrány: úgy tűnik, Károly herceg milliókkal segíti ki András herceget

Károly herceg állítólag 7 millió fontig terjedő kölcsönt ad András hercegnek, hogy kifizesse a szexuális visszaélési ügye miatti kártérítést.

A múlt hónapban a yorki herceg és Virginia Guiffre pénzügyi megállapodásra jutottak a nő által benyújtott szexuális visszaélésekkel kapcsolatos keresetével kapcsolatban, egyes hírek szerint az összeg elérheti a 12 millió fontot is.

Virginia Giuffre azzal vádolta meg András herceget, hogy évekkel ezelőtt a férfi többször is szexuálisan zaklatta az akkor 17 éves lányt.

Bár a hírek szerint a királynőt kérték fel, hogy segítsen 62 éves fiának a kifizetésben, azóta azt állítják, hogy András idősebb testvére, Károly fogja biztosítani a pénzügyi keret nagy részét, hogy András betarthassa a 10 napos határidőt.

András a kölcsönt a svájci sífaháza eladásából származó pénzzel akarja majd visszafizetni.

Amint ez (a faházból származó pénz) megérkezik a bankszámlájára, visszafizetheti a tartozását a bátyjának és bárkinek, aki még kölcsönadott neki pénzt. De ezt a kifizetést (Virginiának) időben kell teljesíteni. Nem bízhat a faház eladásában. Túl sok minden elromolhat, és a bíróság nem fogja megvárni az ingatlanokkal kapcsolatos lekérdezéseket

– tette hozzá a forrás.

Mióta kilépett a Királyi Haditengerészetből, András fő jövedelme a királynőtől kapott évi 249 000 fontos juttatás, amely a királyi kötelezettségeiért jár. Emellett nyugdíjat is kap, a hírek szerint évi 20 ezer fontot a haditengerészettől. A svájci ingatlanjának eladása két hónapig, vagy még tovább is eltarthat, ezért kérte a családja segítségét.

Bár András és Virginia egyezségre jutottak, ez nem jelenti a bűnösség beismerését.

András már több királyi kiváltságot is elvesztett. Megfosztották katonai és főhercegi címétől, és fennáll a veszélye, hogy elveszíti a rendőri védelmét. Megtartja azonban a szolgálati rangját, az admirális-helyettesi rangot.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk