Öt tárgy, amit a titok misztikuma jár át

Bár nem mindig valljuk be magunknak, valójában mindannyian tudjuk, hogy titkot őrizni nemcsak nehéz, de néha egészen izgalmas feladat is. Olyan információ birtokosai leszünk ilyenkor, melynek csak kevés ember tudója, és ehhez társul ráadásként a bizalom érzése is. Nem véletlen tehát, hogy ennyi izgalmas, titkokkal teli használati tárgy készül manapság. Ezekből mutatjuk most a legjobbakat.A legstílusosabb könyvtáska

Kétféle ember létezik: van, aki semmilyen körülmények között nem tud vigyázni a könyvekre, és van, akinek kedvenc könyve többszöri olvasást követően is tökéletes állapotban van. Előbbi táborba tartozók életét segítheti meg az Olympia Le-Tan által piacra dobott könyvtáska, amiről bátran állíthatjuk, hogy a legstílusosabb ebben a kategóriában. Párizsi székhelyű márka arról híres, hogy irodalmi klasszikusokat, műalkotásokat, filmborítókat és más kulturális darabokat szellemességgel teli kézitáskákba adaptál. A Le-Tan minden darabja kézzel varrott, melyek önmagukban hordozzák a savoir faire, vagyis a tipikusan francia minőségi hozzáértést. És hogy pontosan mi ebben a titok? Hát, hogy mi dönthetjük el, hogy valóban a kötethez illő könyvtáskát tesszük-e kedvenc regényünkre.

Ár: kb. 390 ezer HUF

Secrets, a titkos társasjáték

Bár a koronavírus-járvány főként negatív hatással volt életünkre, egy dologra talán mégis jó volt: az emberek újra felfedezték a társasjátékok összetartó erejét. Az elmúlt közel egy évben játszottunk szinte mindent: Activity, Dixit és Fedőnevek sokaknál az asztalra kerültek. De vajon miért szeretjük őket? Hát azért, mert szinte az összeset körüljárja a titokzatosság izgalma. Ha viszont valódi titkos társasjátékra vágyunk, válasszuk a Secrets-et. Ebben a játékban a résztvevőknek két külön csapatban – CIA és KGB – kell minél több pontot gyűjteniük. Ha ez mind nem lenne elég, mindig van egy vagy két játékos, akik titokban senkinek sem segítenek, sőt legnagyobb céljuk, hogy minél kevesebb pontot gyűjtsenek össze a többiek.

Ár: 6800 Ft

boardgamegeek.com

Egy medál titkok őrzésére

Természetesen nem számítanak újdonságnak azok a medálok, melyekbe fotókat is tehetünk, ám az Astley Clarke kiemelkedik a piacon elérhető márkák közül. A gravírozható ékszer személyre szabhatósága nem is lehetne egyszerűbb: nem kell mást tenned mint feltölteni kedvenc fotódat és hozzáadnod egy üzenetet – és már kész is vagy. Létezik vajon ettől tökéletesebb ajándék? Az Astley Clarke ékszere arany, ezüst és rózsaarany színben érhető el, melyeket minden esetben kiegészíthetünk drágakövekkel.

Ár: kb. 1,1 millió Ft

Astley Clarke

A történelem legtitokzatosabb könyve

Az elrejtett történelem. Egy könyv, ami elkalauzol minket a természetfeletti régmúltba is. Az Illuminightmare sokszor hátborzongatóan illusztrálja a világ tíz legtitokzatosabb helyének kísérteties történetét. Ha a vámpírokra vagyunk kíváncsiak, rögtön a szomszédban, Erdélyben találjuk meg őket a törcsvári kastélyban, de a boszorkánypereket és számos más érdekességet is átélhetünk az interaktív könyv segítségével.

Ráadásul rögtön három formában: a könyv mellé ugyanis jár három lencse is, amelyekkel különböző érdekességekre bukkanhatunk lapozgatás közben. A piros lencsével a helyszínek valós történelmét ismerhetjük meg, a zölddel a helyi kultúrában és a természeti csodákban gyönyörködhetünk, végül a kék lencsével olyan titkok és rejtett borzalmak tárulnak elénk, amelyek a mai napig sok embert rettegésben tartanak.

A Hamu és Gyémánt magazin titokzatos novellája

A Hamu és Gyémánt magazin téli számában is fontos szerepet játszik a titok, hiszen Lackfi János, Szabó T. Anna és Totth Benedek rejtélyes körülmények között, csapatmunkával írt egy hatkezes novellát a lapszámba. Homály övezte alkotótársaik kilétét, mindaddig, amíg a végleges szöveg meg nem született. Egy közös videóchatben azonban lehullott a lepel a szerzőtársakról – akadtak meglepetések.

A figyelmetekbe ajánljuk