Egy labrador fajtájú kutya a homokos tengerparton

Bár a legtöbbünket puszta létezésükkel ámulatba tudnak ejteni, a világon több olyan kutya is van, akik puszta létezésükkel konkrétan világrekordot döntöttek. Ezek közül mutatunk be most néhányat.


1. A legidősebb

Külön cikkben is foglalkoztunk korábban Maggie-vel, a világon valaha legtöbbet élt Ausztrál kelpie-vel. Brian McLaren Woolsthorpe-ban felnőtt házi kedvence 30 évet élt, és még utolsó hetét is életerősen töltötte. Végül 2016. április 19-én távozott az örök vadászmezőkre.

2. A legmagasabb ugró

Facebook


A világ legmagasabbra ugró kutyája 2006-ban állított fel rekordot az Amerikai Egyesült Államokban. A Cinderella May nevű angol agár 172.7 centiméter magasra szökkent fel a PurinaIncredible Dog Challenge országos döntőjén. The world record for the highest jump cleared by a dog is 172.7 cm (68 in), achieved by Cinderella May a Holly Grey, owned by Kate Long and Kathleen Conroy (both USA) of Miami, Florida, USA, at the Purina Incredible Dog Challenge National Finals, Gray Summit, Missouri, USA on 7 October 2006.

3. A legkitartóbb utazó

Pontosabban a kutya, amelynek a legrövidebb idő alatt sikerült letekernie egy autó manuálisan nyitható ablakát. Strikernek, a magyar származású Francis V. Gadassi tulajdonában lévő Border Collie 11.34 másodperc alatt végezte el a mutatványt 2004. szeptember 1-én a kanadai Quebéc-ben.

4. A legnagyobb szájú

guinnessworldrecords.com

A valaha a legtöbb teniszlabdát egyszerre a szájában tartó kutya világcsúcsát Finley Molloy, az amerikai Golden Retriever döntötte meg idén. Előde és fajtatársa, a Dallasban felnőtt Augie 2003-ban öt labdát tudott egyszerre a szájában tartani, ezt döntötte meg idén februárban hat darab teniszlabdával a New York állam-beli Canandaiguában élő Finley.

A leghosszabb fülű

guinnessworldrecords.com

Bár azt gondolnánk, hogy a leghosszabb fülű kutya rekordját egy Basset hound tartja, mégis, egy Angol véreb fülét mérték a legnagyobbnak 2004 szeptemberében. Tiggernek jobb oldalon 34.9, míg bal oldalon 34.2 centiméter hosszú volt a füle. A rekorder háziállat 2009-ben hunyt el.

A figyelmetekbe ajánljuk