Egészen meglepő rendezőtől érkezik a Disney CGI-filmjének folytatása.A Disney realisztikusan animált állatokkal operáló Oroszlánkirály feldolgozása világszerte 1,6 milliárdos bevételre tett szert, így a stúdió rögtön rá is feküdt a folytatásra. Az elsőt író Jeff Nathanson már elkészült a második rész forgatókönyvének első vázlatával, most pedig a stúdió bejelentette, hogy már rendezőt is találtak a projekthez, miután az elsőt rendező Jon Favreau úgy döntött, nem tér vissza. Egészen meglepő módon az Oscar-díjas Holdfény rendezőjét, Barry Jenkinst sikerült megnyernie a stúdiónak.

Kérdés egyelőre, mennyi kreatív imputja lesz a projektben Jenkinsnek, aki általában nem csak rendezője, de írója is saját filmjeinek. A Ha a Beale utca mesélni tudna forgatókönyvéért Oscarra jelölték, míg a Holdfényért szobrot is nyert ebben a kategóriában. A Deadline a sztoriról annyit tud, hogy a film egyszerre lesz előzmény és folytatás, mint mondjuk a Keresztapa 2. Továbbviszi a karakterek történetét, közben a múltban játszódó jelenetekkel tovább is mélyíti azokat. Ilyen lesz például Mufasa eredettörténete is.

Friss

Végleg bezár a közel fél évezrede működő, világhírű kocsma a járvány miatt

A koronavírus-járvány áldozata lett egy 455 éve működő oxfordi kocsma, a Lamb and Flag, vagyis a Bárány és Zászló. A csehóban olyan világhírű írók fordultak meg, mint a Gyűrűk Ura trilógiát író J.R.R. Tolkien vagy a Narnia krónikáját szerző C.S. Lewis.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk