Óriási elveszett ókori városra bukkantak Kínában

Egy több mint 4 ezer éves nagyváros maradványait azonosították Kína keleti részén, a Huajho folyó középső szakaszánál. Az Anhuj tartománybeli romváros a Lungsan-kultúra korai és középső időszakából származik.


A Kínai Társadalomtudományi Akadémia régészeti intézetének munkatársa és az ásatás vezetője, Csang Tung szerint a megmaradt városfalak hossza alapján az ókori település 4100-4400 éves lehet, valamint legkevesebb 180 ezer négyzetméteren terült el – írj az MTI.

A szakértő azt is hozzátette, hogy a város falainak maradványait 2017-ben fedezték fel, aminek nyugati és a déli oldalát elmosta a Huajho folyó. A megmaradt falszakaszok 300 és 600 méter hosszúak. Csang szerint a későbbi munkálatok során a városfalakra és a kapukra fognak koncentrálni, a csapat többek közt a keleti kaput vizsgálja majd, de a környező területek feltárását is folytatja.

A régészek számos emberi tevékenységre utaló nyomot azonosítottak a területen. A romváros körüli mintegy 2 millió négyzetméteren talált maradványok a korabeli népesség növekedéséről és eloszlásáról árulkodnak.

A figyelmetekbe ajánljuk