Kínában új üveghidat adtak át nemrég, a Guinness pedig megerősítette, hogy rögtön rekordot is döntött. Ilyen hosszú üveghíd ugyanis sehol se található máshol a világon. A híd nagyjából 500 turistát bír el egyszerre.


Nemrég a Guinness Világrekord Bizottság is megállapította, hogy a kínai Lianjiang folyó felé épített üveghíd a világ leghosszabb üveghídja. Az 526,14 méteres híd egyszerre nagyjából 500 turistát bír gond nélkül el, és 4 kilátó található a közepén. A hidat gyalogosközlekedésre tervezték, de lehet majd róla kötélugrani is, sőt még divatbemutatókat is fognak rajta rendezni – írja a LADBible.

New glass bridge thrills visitors with walk over 526-metre (1,725ft) wide span in southern China www.youtube.com

A híd három, egyenként 4,5 centiméteres laminált üvegrétegből áll, amik teljesen áttetszők, szóval át lehet látni rajtuk. Egy teszt keretei között két, együtt 4 tonna súlyú autó is áthajtott rajta, bizonyítva, hogy elég masszív ahhoz, hogy megbírja őket. Ez egyébként közel sem az első üveghíd Kínában, nagyjából 2000 másik van még az országban – az új rekordtartó is egy korábbi kínai üveghíd rekordját döntötte meg.

Friss

Lassan visszafordíthatatlanná válik a klímaváltozás a tudósok szerint

Az Északi-sark nyári tengeri jege kezd felszívódni. Ez azt jelentheti, hogy nincs visszaút a klímaváltozásból.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Joe Exotic árverésre bocsájtja a Tigrisvilágban látott ruháit

Mindezt a rácsok mögül.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk