Érkezik Az ördögűző a folytatása

Érkezik Az ördögűző a folytatása

A producer szerint nem fognak csalódni a legendás okkult horror rajongói a remake-ben.


A már legendásnak számító 1973-as eredeti alkotástól sokaknak a mai napig hátukon áll a szőr. Az ördögűző egy klasszikus. William Friedkin idegtépő története a démoni megszállottságról a mai napig képes megrémíteni az embereket, és amikor egy film ilyen ikonikus státuszt ér el, a remake vagy reboot gondolata gyakran megdöbbentő lehet, pláne, hogy szinte az összes folytatása – amivel bepróbálkoztak – katasztrófa lett.

Ez azonban nem akadályozza meg Hollywoodot abban, hogy újra és újra visszatérjen ehhez a történethez. Még annak ellenére sem, hogy William Friedkin hülyét kap már csak a gondolattól is, hogy újabb remake készülget.

Amikor tavaly karácsonykor felröppent a pletyka, hogy David Gordon Green ( a Halloween című film rendezője) és Jason Blum (a Blumhouse Productions ijesztgető mestereinek egyike) együtt dolgozik a folytatáson, természetesen napvilágot láttak olyan mendemondák is, miszerint maga Friedkin is részt vesz a projektben. Akkor így reagált:

Kering egy pletyka IMDB-n, hogy én is dolgozom az új Ördögűzőn. Ez nem pletyka, hanem szimpla hazugság. Nincs elég pénz és motiváció a világon ahhoz, hogy rávegyenek ilyesmire."

Habár Friedkin nem fog részt venni benne, nincs okunk panaszra, hiszen a film producere kecsegtetően beszélt a folytatásról, s meggyőzően méltatta David Gordon Green rendezői kvalitásait.


Ez olyan lesz, mint David Halloween folytatása. Szerintem kellemesen meg fog lepni minden szkeptikust. Sokan voltak szkeptikusok a Halloween kapcsán, és David meggyőzte őket, szerintem az új Ördögűzővel is sikerülni fog"

– kezdte Blum, majd hozzátette:

Olyan filmet akarok készíteni, amely mindkét közönség számára működik. Olyat, ami azoknak szól, akik ismerik és szeretik az első Ördögűzőt, és dühösek, hogy ezt csináljuk, de valamiért mégis elvonszolják magukat a moziba. Azt akarom, hogy boldogan jöjjenek ki. Emellett pedig egy olyan filmet akarok készíteni, amit azok is élveznek, akik még sosem hallottak az filmről"

(Slashfilm.com)

A figyelmetekbe ajánljuk