oposszum

Oposszum ejtett túszul egy nőt az otthonában

Nem engedte eljutni az autójáig, a rendőrségnek kellett végül kiszabadítania.


Egészen szokatlan tússzituáció alakult ki Új-Zélandban a napokban, amikor egy nő a lakását elhagyva elindult az autója felé. A semmiből ugyanis előugrott valami, majd elkezdett serényen felmászni a lábára. A nő először azt gondolta, hogy egy macska az, de aztán lennebb pillantva meglátta, hogy valójában egy oposszum az. Lekapta a lábáról, majd visszarohant menten a lakásába.

Várt egy darabig otthonában, de valahányszor újra elindult autója elé, az elkövető ráugrott orvvul a lábára és elkezdett mászni róla, a semmiből. Egy idő után aztán felhívta a rendőrséget, hogy bejelentse, túszul ejtette egy állat. A helyszínre érkező rendőr elindult a nő háza fel, a bűnöző oposszum pedig az ő lábára is elkezdett mászni serényen. Ugyanakkor a rend őre nem rettent meg a félelmetes támadótól.

Begyűjtötte az állatot, kiszabadítva áldozatát, majd elvitte természetes élőhelyére autójával, ahol szabadon engedte a jószágot. Mivel nagyon fiatal példányról volt szó, ezért vélhetően vagy egy elszökött háziállat volt, vagy frissen lett különválasztva anyjától. Egy vadállatszakértő szerint vélhetően az állat még nem tanulta meg, mi a teendő, ha idegent lát. Ezért ahelyett, hogy elfutott volna, elkezdett mászni az érkezőkre. Végül aztán senkinek nem esett bántódása, az oposszumot is beleértve.

(Forrás: Boing Boing)


A figyelmetekbe ajánljuk