Ez egy trend része, szép lassan kifarolnak a klasszikus kábelcsatornák mögül, hogy a streamingre fókuszáljanak.


Az RTL cégcsoport a német csatornájának, a Super RTL-nek a felét eddig a Disney birtokolta, de most úgy döntött, hogy megválik 50%-ától. Az RTL Klubot is birtokló német cégcsoport megvásárolja ezt a Disney-től, megszerezve a 100%-os jogát a csatornának, a tranzakció pedig végbe is megy, amint a német és osztrák hatóságok elfogadják, számol be róla a Deadline.

A Super RTL főleg családbarát szórakozást nyújt, ott sugározzák Németországban például a Dr. House-t vagy A stúdiót. A lépés egyébként egy nagyobb trend része. Tavaly a cég felszámolta gyerekcsatornáinak brit ágát. Eközben pedig minden eddiginél több erőforrást öl streamingbe.

Úgy tűnik, a Disney szerint a klasszikus kábeltévének befellegzik szép lassan és a streamingé a tévézés jövője. Keményen invesztáltak is a Disney+-ba, ami Star Wars- és Marvel-sorozatokkal próbálja leggyőzni riválisait a streamingháborúban, amiben jelenleg azért van csak hátrányban, mert sok országban még mindig nem elérhető a viszonylag friss, tavaly indult szolgáltatás.


Friss

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk