Loki sorozat
Ha a gyártó tartani akarja magát a most bejelentett ütemtervhez, akkor finoman szólva is sűrű hónapok elé néz.

Nem szegte a Disney kedvét a filmes szempontból is borzalmasan sikerült 2020-as év. Az állandó bizonytalanság miatt sokan már a blockbusterek korszakának végét vizionálták a járvány miatt, amire csütörtökön a Disney keményen rácáfolt:

brutális mennyiségű tartalmat fognak gyártani a következő években.

Mindezt a befektetők és a rajongók számára tartott éves nagy bemutatóján jelentették be a gyártó. Így a Warner Bros után – aki közölte, hogy 2021-ben a filmpremierek a mozikkal egy időben a HBO Maxon is debütálnak majd – a Disney-nek is sikerült hasonló meglepetéssel szolgálnia. És hogy nem csupán a levegőbe beszéltek, egészen konkrétan ismertették a terveket.

Ugyanis a következő pár évben tíz--tíz Marvel- és StarWars- sorozat érkezik a Disney+ streamingszolgáltatón, mellette tizenöt élőszereplős, animációs és Pixar-sorozat is jön, és ha ez nem lenne elég még tizenöt filmet is bejelentettek. Ez ugye máris ötven.

Az optimizmus nem véletlen: a Disney+ a vártnál jóval sikeresebben startolt el, és már egy év alatt 86 millió előfizetőt szereztek maguknak, és a Star és a Hulu szolgáltatásaik is csak most kezdenek el a nemzetközi vizeken zászlót bontani – utóbbira szintén sok sorozatot jelentettek be.

És íme pár bejelentés csütörtökről, köztük a feltámasztott Fantasztikus Négyes, a visszatérő Obi-Wan és Darth Vader és egy csomó új előzetes.

Star Wars

Két spinoffot kap a Mandalorian: Ahsoka Tano és az Új Köztársaság rendfenntartói (Rangers of the New Republic címmel) is saját sorozatot érdemeltek a Disney-től. Ráadásul lesz, hogy a három sorozat egy történetszálon megy majd.

Emellett animációkból sem lesz hiány: a Clone Wars vonalán érkezik a Star Wars: The Bad Batch, ami a mutációval rendelkező különleges klónokra fókuszál majd. A Zsivány Egyes is kap egy animált spinoffot 2022-ben Diego Luna karakteréről Star Wars: Andor néven. Illetve a jedik fénykorát bemutató The Acolyte animációt is bejelentették, ami a Baljós árnyak előtt kétszáz évvel játszódik majd, főleg női karakterekkel.

Hayden Christensen visszatér Darth Vaderként az új Obi-Wan Kenobi sorozatban, ahol Ewan McGregor ismét fénykardot ragad majd.

A filmekről kevés bejelentés érkezett. Az biztos, hogy 2023 decemberében Taika Waititi rendezésében jön a Rogue Squadron egy csapat pilótával.

Marvel

Új előzetest kapott a Bosszúállók szerelmes sztorija, a WandaVision, ami Wanda Maximoff és Vision románcát bontja ki. Január 15-én debütál majd.

Normális előzetest kapott a Falcon and the Winter Soldier, ami a Bosszúállók: Végjáték utáni vonalat követi majd. Ahogy az időutazós Loki is kapott egy trailert, amit jövő májusban láthatunk majd.

Itt sem marad el az animáció: What if? címmel jön egy animációs sorozat, ahol minden részben egy alternatív történetet mutat be a Marvel, ahol olyan „Mi lett volna?" kérdésekre kaphatunk választ, mint például ha egy másik Amerika Kapitány lenne, vagy ha a zombik lettek volna a szuperhősök.

Filmes részlegen bejelentették a harmadik Hangyaember-filmet, a Fekete Párduc második részére nem választottak másik színészt a az augusztus végén meghalt Chadwick Boseman helyett és

tesznek egy próbát a Fantasztikus Négyessel.

Sokan mások

Ezenkívül az Alien és a Jégkorszak is kap majd egy sorozatot és 2022 nyarán érkezik az utolsó Indiana Jones-film. A Disney rengeteg sportfilmet is bemutat majd és még Zac Efron is látható lesz a Három férfi és egy bébi modern feldolgozásában.

A lista közel sem teljes, tényleg rengeteg dolgot jelentett be a Disney. A Deadline hosszú listába szedte, hogy miket is pontosan.

A figyelmetekbe ajánljuk