Spoiler: sehogy.


A felmérések alapján egy 29 évnél fiatalabb magyar átlagos bevétele 126 ezer forint körül alakul. 27 százaléka a fiataloknak továbbá egyáltalán nem rendelkezik jövedelemmel, 10 százaléknak körülbelül 50 ezer forint áll rendelkezésére, 11 százalékuk pedig 175-199 ezer forintól gazdálkodik.

A 19-29 éves korosztály spórolási szokásai merően eltérőek: amíg 23 százalékuk már a hónap elején elteszi a megtakarításra szánt összeget, 28 százalékuk egyáltalán nem takarékoskodik. A felmérésből kiderül emellett, hogy tízből négy fiatalnak csupán 1 hónapra elegendő tartaléka van.

A munkanélküli fiatal felnőttek 47 százaléka egyáltalán nem spórol, ám az aktívan kereső diákok 23 százaléka igen. Az aktív keresők azt az összeget teszik félre, ami a hónap végén marad fizetésükből, ez a válaszadók 20 százalékát jellemezte.

Meghökkentő, hogy a felmérésben résztvevő 19-29 év közötti fiatalok 54 százalékának semmilyen megtakarítása nincs. A diákok 11 százaléka igénybe vett már valamilyen banki megtakarítási formát, ezalatt 35 százalékuk a bankok szolgáltatásait mellőzve próbálnak spórolni, ami 25 éves korukig jellemző a fiatalokra. Érdekesség, hogy a fiatalok fele valódi cél nélkül tesz félre pénzt. A többiek lakásra és autóra spórolnak.

A megtakarítással rendelkező fiataloknak átlagosan 482 ezer forint spórolt pénzük van. Amíg a 19-25 korosztályra 290 ezer, a 26-29 évesekre 827 ezer forint megtakarítás jellemző. A megtakarítással élőknek mindössze 31 százalékuk tudná ellátni magát fél éven keresztül a spórolt pénzéből.

(Forrás: Haszon)

Friss

Ezért lehet fontos a hazai áru fogyasztása

A szezonális áru vásárlása jót tesz a környezetnek, a termelőknek és a pénztárcánknak is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy kutatás szerint ma már leginkább a kultúra befolyásolja az evolúciót

Egy friss tanulmány megállapítja, hogy az emberi fejlődésben gyorsabbak a kultúra okozta változások a genetikai változásoknál.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk