A Henessy 8 nevű konyakja.
A Hennessy első betörése az NFT-k (non-fungible tokenek) világába lehetőséget ad az ínyenceknek, hogy teljesen új módon értékeljék a legendás konyakot.

A francia szeszfőzde a BlockBarral, a világ első bor- és szeszesital-piacán működő NFT-piacteremmel kötött partnerséget, hogy egy szerencsés konyak-rajongónak lehetőséget adjon arra, hogy digitális vagy fizikai formában élvezhesse a világ egyik leghíresebb párlatát.

Az NFT-k, vagyis a non -fungible tokenek (nem helyettesíthető tokenek) lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a blokkláncon keresztül nyomon követett, egyedi digitális tárgyakat vásároljanak és adjanak el.

A két Hennessy NFT-t – amelyek most szerdán kerülnek forgalomba – egyetlen gyűjtő szerezheti meg összesen 226 450 dollárért (71,39 millió forint). A vásárláskor a vevő választhat, hogy két palack valódi konyakot kap, vagy úgy dönt, hogy biztonságosan tárolja a két NFT-változatot a BlockBar piactéren belül. Arról nem is beszélve, hogy egy ingyenes utazást is kap a franciaországi Cognacban található Hennessy birtokra.

A nagy NFT-őrület közepette azonban érdemes pár szót ejteni a klasszikus, fizikai változatról is. A Hennessy 8 névre keresztelt konyakot nyolc generáció mesterkeverőinek egy-egy eau de vie-je – egy tiszta, színtelen gyümölcspálinka, amelyet erjesztéssel és kettős desztillációval állítanak elő – felhasználásával készítették. Renaud Fillioux de Gironde mesterkeverő agyszüleménye eredetileg 2017-ben jelent meg, és mindössze 250 palackot jelentettek meg.

Minden fizikai palack – amelyhez egy személyre szabott hitelesítő tábla is tartozik –, egy fából készült ládában található, amelyet csak egy speciális rézkulccsal lehet kinyitni.

Az Arik Levy által tervezett díszes láda 25 réteg tölgyfából áll, amelyek a Hennessy kádárműhelyből származnak, és amelyek mindegyike a Maison történetének 10 évét jelképezi. Mindezek tetejébe a leendő tulajdonos egy elegáns szerszámosládát is kap, amelyben négy, Georg Riedel üvegkészítő és Yann Fillioux, a Hennessy egykori mesterkeverője által tervezett kóstolópohár, valamint egy tölgyfahordó fából készült pipetta és egy parafatartó található.

Forrás: RobbReport

A figyelmetekbe ajánljuk