Régészek egy gyorsétkezdének megfelelő kiszolgáló pult maradványait tárták fel az ókori romvárosban. A színes freskókkal díszített thermopolium (meleg ételeket és italokat árusító üzlettípus az antik görög és római világban – a szerk.) mögött közel 2000 éves ételekre utaló nyomokat is találtak.


A Routers beszámolója szerint a pult képein minden valószínűséggel olyan állatok láthatóak, amiket felszolgáltak az ókori gyorsétkezdében, például tyúk és kacsa.

„Ez egy nagyon különleges lelet. Először tártunk fel teljes egészében egy thermopoliumot"

– mondta Massimo Osanna, a pompeji régészeti park vezetője, akitől azt is megtudhattuk, hogy a feltárás során találtak még egy bronz tálat, kerámia edényeket, borosflaskákat és amfórát is.

Pompejiről legutóbb november közepén számoltunk be, akkor két hamuval betemetett csontváz került elő.

Friss

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Idén is mindenkit vár Budapesten a Bar Show (x)

A Nyissunk Együtt! egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség közötti együttműködésből jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a koronavírus-világjárvány következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Youtube/Sarah Lee

Világrekordot jelentő összegért kelt el egy pásztorkutya

Egy jó pásztorkutya aranyat ér.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk