Egy magyar vizsla sziluettje a naplementében

Szeretnek körülöttünk lenne, egy-egy jutalomfalaért pedig akármit megtennének. Ez általában igaz minden kutyára, vannak azonban olyan fajták, akik a szokásosnál is jobban ragaszkodnak gazdáikhoz. Talán te is meglepődsz, melyek ezek.


Labrador

Unsplash /Chewy

Barátságos és nyugodt természete tökéletesen illik az otthoni idillbe, persze főként akkor, ha családi házban tudjuk tartani, így talán nem is meglepő, ha a kisgyerekes családok egyik első választása. Igen, a labradorokról van szó, akiknek jellemük finoman szólva is ragaszkodó, méreteik ellenére például szinte mindig megpróbálkozik vele, hogy az ölünkben pihenjen. Ha ez mégsem sikerül nekik, ahhoz mindenképp ragaszkodnak, hogy mancsukkal hozzánk érjenek. Így érzik magukat biztonságban.

Magyar vizsla

Unsplash /John Spence

Méltán lehetünk büszkék hazánk kutyafajtájára, akinek óriási tudása mellett az az egyik legnagyobb ismérve, hogy mérhetetlenül szereti gazdáját. Különösen élvezi a közös kirándulásokat, már csak azért is, mert mozgásigénye hatalas. Egy biztos: miután kifutkározta magát, a gazdi mellett akarja majd lehajtani a fejét.

Máltai selyemkutya

Unsplash /Treddy Chen

Sokkal kisebb, mint feljebb említett társai, így kifejenthetjük: a máltai selyemkutya lakás- és szomszédbarát kutyafajta. Persze nem ezért szeretjük őket igazán. Aprócska méretük miatt szinte a kezünkben is elférnek, ami már csak azért is szükséges, mert általában nagyon ragaszkodnak gazdáikhoz. Tipikusan az a kutya, amely lakáson belül is lohol utánunk.

Mopsz

Unsplash /Charles Deluvio

Röfögnek és néha szellentenek is, ez viszont egy kicsit nem akadályoz meg minket abban, hogy imádjuk őket. Ők pedig imádnak minket. Ennek a mérhetetlenül barátságos és nyugodt természetű fajnak az egyik kedvenc időtöltése, ha egész nap velünk pihenhet a kanapén. A mopszok híresek ragaszkodó természetükről, csakis és kizárólag akkor boldogok, ha a gazdival lehetnek.

Kis olasz agár

Unsplash /Brian Taylor

Bár leginkább gyorsaságukról híresek, afelől se legyen kétségünk, hogy nagyon ragaszkodóak. Ez a különleges szépségű kutya nemcsak, hogy rendkívül játékos, de tele van szeretettel, és mindent csak azért csinál, hogy lenyűgözze gazdáját. A hangulatunk is nagyban befolyásolja őt, szinte teljesen ránk hangolódik.

via Bien.hu

A figyelmetekbe ajánljuk