Föld
A Föld nem feltétlenül a legjobb bolygó a világegyetemben. A kutatók két tucat égitestet azonosítottak a Naprendszerben, amelyek Földünkhöz hasonló, vagy attól jobb kondíciókkal rendelkezik.

A Washingtoni Állami Egyetem tudósa, Dirk Schulze-Makuch nemrégiben, az Astrobiologyban publikált tanulmányában olyan, a Földtől csak részben eltérő – idősebbek, nagyobbak, kicsit melegebbek és valószínűleg nedvesebbek is – „szuperlakható" bolygókról számol be, melyeken az élet könnyebben virágozhat, mint saját planétánkon. Ezek az égitestek általában lassabban mozgó, hosszabb élettartammal rendelkező csillagok körül találhatóak.

Bár ezeknek az égitesteknek a legtöbbje több mint száz fényévnyire van tőlünk, Schulze-Makuch szerint, a kutatás segíthet ráfókuszálni megfigyelésekre.

F\u00f6ld az \u0171rb\u0151l

Unsplash/ ActionVance

„Azokra a bizonyos bolygókra kell összpontosítanunk, amelyek a legígéretesebb feltételekkel rendelkeznek az élethez. Vigyáznunk kell azonban arra, hogy ne ragaszkodjunk a Föld testvéréhez, mert lehetnek olyan bolygók, amelyek alkalmasabbak lehetnek az életre, mint a miénk "

– mondta Schulze-Makuch, aki azt is hozzátette, hogy a legmodernebb távcsövekkel sokkal több információt fogunk kapni, így fontos, hogy a megfelelő célpontot válasszuk ki.

A kutatásról bővebben a Phys.org-n olvashatsz.


A figyelmetekbe ajánljuk