Tisztességes kifizetést és transzparenciát követeltek a streamingóriástól.


Március 15-én zenészek lepték el a Spotify irodáit szerte a világban, tüntetést szervezve a cég összes székhelye előtt. A tüntetést Zenészek és Zeneipari Dolgozók Szakszervezete szervezte, ami hónapokkal ezelőtt elindított egy petíciót a zenészek követeléseivel a svéd cég irányába. Itt írtunk erről a petícióról bővebben, jelenleg 28 ezer aláírásnál tart és olyan zenészek is aláírták már, mint Thurston Moore és a King Gizzard and The Lizard Wizard többek között.

A követelések nagyrészt a zenészek rendes kifizetése és az átláthatóság körül forogtak. A tüntetés egyik szervezője ezt mondta erről:

A Spotify régóta mostohán bánik a zenészekkel, de a járvány alatt ez csak még pofátlanabbá vált. A vállalat megtriplázta az értékét a járvány alatt, mindeközben képtelen volt akár csak egy pengővel is megemelni a zenészeknek fizetett jogdíjat. Zenészek szerte a világon munkanélküliek éppen, miközben a tech óriások, akik dominálják az ipart, milliárdokat keresnek. A zene munka és csak azt kérjük, hogy fizessenek bennünket tisztességesen a munkánkért.

Egy tavaly április összehasonlítás alapján egyébként egy zenésznek 3114 lejátszásra van szüksége ahhoz a Spotify platformján, hogy megkeressen annyi pénzt, ami a minimum brit órabér. Ha meg akar keresni egy minimálbérnyit a zenéjével, akkor ezt meg kell ismételnie minden hétköznapon naponta nyolcszor.

(Forrás: NME)


Friss

Egy vagyont spórolhatunk, ha elhagyjuk ezt a három szokást

Mindannyian álmodozunk luxusutakról, tengerentúli kirándulásról, vagy éppen egy saját otthonról, családról. Ehhez mind pénz kell, és a legtöbbünknek, de nem egyszer a jómódúbb embereknek is spórolni kell rá. A koronavírus-járvány okozta nehéz gazdasági helyzet miatt ez hatványozottan fontos, így az alábbiakban bemutatunk néhány olyan dolgot, amelyek mellőzésével nem kevés pénzt takaríthatunk meg.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk