Speciális képzés indul a The Beatles együttes zenei hatásáról és örökségéről.A The Beatles: Music Industry and Heritage elnevezésű képzés azokat vonzhatja leginkább, akik már a zenei és kreatív iparban, múzeumokban, galériákban, a turizmusban vagy a szabadidős szektorban dolgoznak, vagy ilyen területen képzelik el a jövőjüket.

A program vezetője Holly Tessler, a liverpooli származású együttes szakértője, a szakot a világ első, populáris zenére szakosodott kutatóközpontja, a Liverpooli Egyetem zenei tanszékének Institute of Popular Music elnevezésű intézete indítja.

A posztgraduális képzés azzal indul, hogy a zenekart kontextusba helyezi a zenei és a kreatív iparágak keretében, majd szélesebb körben megvizsgálják azt a szerepet, amelyet a Beatles más területeken, köztük a turizmusban és a kulturális örökségben játszott. Ezután foglalkoznak azzal, hogy az együttes hatása hogyan ismételhető meg a világ különböző helyein és iparágaiban.

A képzés szeptemberben indulna, de nem először. Egy kanadai nő volt az első ember a világon, aki 2011-ben lediplomázott a The Beatles mesterképzésén a liverpooli Hope Egyetemen.


(MTI / BBC)

Friss

Getty Images

Majd százmillió forintért kelt el egy Kurt Cobain-karikatúra

Ahogy az lenni szokott, jócskán megszaladtak a kalapács alá került tárgyak árai.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Néhány tipp, hogy megnyíljon neked a párod

Bárkivel előfordulhat, hogy kudarcot vall az intimitás iránti harcban és párja nem nyílik meg előtte. Mit tehetünk ilyenkor, hogyan vegyük rá kíméletesen a másikat, hogy megbízzon bennünk és feltárja önmagát?
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Nyolcmilliárd forintot fizetne valaki Jeff Bezosnak, csak hadd menjen ő is az űrbe

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos még idén nyáron az űrbe megy. A dollármilliárdos testvérével és egy tehetős licitálóval osztja meg a kalandot.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk