the beatles
Egészen pontosan az utolsó albumuk elkészüléséről, sose látott stúdiófelvételek felhasználásával. Megérkezett az első kedvcsináló részlet is hozzá!


A The Beatles 1970-ben adta ki utolsó lemezét, a Let It Be-t, aztán a tagok szétszéledtek a belső feszültségeknek köszönhetően és szólókarrierbe kezdtek. Ha mindig is érdekelt, mi történhetett az utolsó album felvételei során, mennyire volt érezhető a feszültség a tagok között, hogyan is nézett ki a hattyúdaluk, akkor ezzel nem vagy egyedül. A Gyűrűk ura-filmek rendezője, Peter Jackson ugyanis belevetette magát az archív felvételekbe azzal a céllal, hogy ambíciózus dokumentumfilmet készítsen a The Beatles végnapjairól, korábban még sose látott stúdiófelvételek felhasználásával.

A filmnek eredetileg még idén meg kellett volna jelennie, de mivel a rendező Új-Zélandon élt, a koronavírus-járványnak köszönhetően nem tudott rendesen dolgozni rajta sokáig, nemrég tudott újra visszatérni a munkához. Úgyhogy a projekt bemutatóját jövőre tolták, így 2021-ben láthatjuk leghamarabb a kész filmet.

Viszont addig is érkezett némi kedvcsináló videó tőle, ami alapján a film talán kevésbé a tagok közti drámára lesz kihegyezve, mint inkább az utolsó kellemes egymás mellett töltött időszakot. A teaser ugyanis főleg annyiból áll, hogy a dalok írása és felvétele közben a banda tagjai bolondoznak és mókáznak.

A figyelmetekbe ajánljuk