Magyar Teátrumi Társaság megszüntetné az évente megrendezett Pécsi Országos Színházi Találkozót.


A Vidnyánszky Attila vezette Magyar Teátrum Társaság az egyik tulajdonosa a Pécsi Országos Színházi Találkozót szervező vállalkozásnak Pécs önkormányzata mellett, két hete pedig javaslatot tettek a cég felszámolására. Ez pedig gyakorlatilag azt jelenti, hogy az POSZT eddigi formájában biztosan megszűnik.

Az MTT titkára, Szabó László azt nyilatkozta, hogy közös döntés született a város vezetésével, ugyanis szerintük elfáradt már a fesztivál és nem is annyira fontos Pécs városának. A színházrajongók szerencséjére viszont ezt a város vezetése másként gondolja, ugyanis fontosnak tartják a POSZT-ot, mint fontos brandjét a városnak.

Szóval a tervek szerint ajánlatot tesznek majd az MTT-nek a közös kft.-re, illetve vizsgálják annak is a lehetőségét, hogy esetleg teljesen kivonják az állami támogatást a fesztivál szervezésében. Így ha jelenlegi formájában már biztosan nem lesz többé a POSZT, valamilyen hasonló formában viszont szeretnék, hogy folytatódjon. Akár állami támogatás nélkül is.

(Forrás: HVG 360)


Friss

Videójáték lesz A galaxis őrzőiből

A játékot a Deus Ex mögött álló csapat fejlesztette.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Buffon visszatér oda, ahol kezdte

Következő klubja az a csapat lesz, ahol első profi mérkőzését játszotta, nem tervez továbbra se visszavonulni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Sándor Emese

Itt az ideje megbocsájtanod Skrillex bűneit: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk