Végre mi is elérkeztünk oda, hogy só helyett valami mással tegyük csúszásmentessé az útjainkat. Bár az aszfaltokon az útszóró só többnyire nem sok vizet zavar, annak természetbe jutása komoly károkat okoz.


A budapesti Főkert Nonprofit Zrt. decembertől le is áll az útszóró só használatával, helyette kizárólag környezetbarát, zeolittartalmú csúszásmentesítő anyagokat használ.

A társaság a Facebook-on jelentette be a változást, ahol azt írták: bár a só jó jégoldó tulajdonsággal rendelkezik, ha a sós-havas latyak a növényekre, fák tövébe kerül, azok nem tudnak elegendő vizet felszívni, a nátrium-klorid pedig fontos tápanyagokat, mikroelemeket szorít ki a talajból. Ennek tetejében a cipők, nadrágszárak, nem utolsó sorban pedig házi kedvenceink mancsának egyik legádázabb ellensége.

Ellenben a zeolitos csúszásmentesítő nem csak, hogy rendkívül jó jégolvasztó hatású, de a talajba szivárogva javítja annak szerkezetét, növeli a magnézium és kálium tartalmát, így kedvező szerepet játszik a növények tápanyag utánpótlásában. Ezen kívül a fém- és betonkorróziós hatása is kedvezőbb, így a szilárd burkolatokat, valamint a cipőket sem károsítja.

via MTI

Friss

Tízmilliárdos projekt keretén belül nyílik Madame Tussauds Budapesten

2022 első negyedévében nyílik Madame Tussauds Budapesten.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Cristiano Ronaldo 4 rekordot is döntött egy meccs alatt

Sajnos pont a magyar válogatott elleni meccsen jött ez össze neki az Európa Bajnokságon.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Lassan visszafordíthatatlanná válik a klímaváltozás a tudósok szerint

Az Északi-sark nyári tengeri jege kezd felszívódni. Ez azt jelentheti, hogy nincs visszaút a klímaváltozásból.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk