szexuális zaklatás

Az Instagram és a Messenger egyre eredményesebben lép fel a szexuális zaklatás internetes megjelenése ellen.


insta

Unsplash/Jakob Owens

A szexuális zaklatás ellen fellépő amerikai National Center on Sexual Exploitation nevű civil szervezet ‒ hasonló célkitűzésű ‒ angol és ausztrál központokkal együttműködve, évek óta nyomást gyakorolva számos sikert ért el a Google-lal szemben.

Első nagyszabású eredményük az év elején az volt, amiben rábírták a cégóriást, hogy kiszűrhetővé tegye az értelmezési keresés nyomán előkerülő kéretlen pornográf tartalmak megjelenését.

Ez elsősorban a tájékozatlan kiskorúak védelmének érdekeit szolgálja. A közelmúltban hosszas, a cég képviselőivel folytatott újabb egyeztetések során a szervezetek elérték:

legyen könnyen hozzáférhető és felhasználóbarát annak bejelentési technikája, amiként az Instagram és a Messenger oldalán jelezni lehet az ott megjelenő szexuális zaklatásokat.

A könnyű megértést és használhatóságot elősegítő illusztráció is rendelkezésre áll: csupán az Instagram posztolás jobb felső sarkában található három pontra, azaz a „jelentés"-re kell kattintani, és máris lehet is beküldeni a tartalmat. Mivel a két üzenetküldési platform gyakorlatilag egyesült, a Messengerek esetében a felhasználóknak a Facebookon a beállításoknál található, üzenet elfogadásánál engedélyezniük kell az levelet majd ezt követően jelenthetik is a kéretlen tartalmat, adta hírül a End Sexual Exploitation.

A figyelmetekbe ajánljuk