piros ajándékcsomag masni megköt nő köröm asztalon

A mikulás – vagy jézuska – talán valóban létezik, ha nem is úgy, ahogy azt elsőre gondolnánk. Mégis, van egy módja annak, hogy a világ túlsó végéről kapjunk olyan ajándékot, amelyre valószínűleg nem is hittük, hogy vágyunk.


Mi több, nemcsak különféle meglepetésekkel gazdagodhatunk, de mi magunk is örömet okozhatunk számunka ismeretlen embereknek, ha részt veszünk a közösségi médiában idén is teret nyerő 'Titkos Télapó' nevű kampányban. A játékról futótűzként terjed a felhívás egy Facebook-poszt formájában, mi pedig úgy vehetünk benne részt, ha a bejegyzést újraosztjuk. Az iromány végén szabadon megjelölhetjük azokat az ismerőseinket, akik szerintünk nyitottak a kezdeményezésre.

Ezek után az érdeklődőknek üzenetben kell elküldenünk a hozzánk beérkező, de már a saját nevünkkel kiegészített listát. A névjegyzék első helyére minden alkalommal más kerül. Aki beszáll a játékba, annak mindössze egy nagyjából kétezer forint értékű ajándéktárgyat kell megvásárolnia, és azt elpostáznia az elsőként megadott címre. Az pedig lehet bárhol a világon.

Újra hasít a Titkos Télapó nevű kezdeményezés a közösségi médiában.

Facebook

Ha nagy utazók vagyunk, érdemes angolul is közzétenni a felhívást, és külföldi barátainkat is bevonni az egyébként Intagramon és TikTokon is folytatható játékba, így megindulhat a nemzetközi ünnepi postázás. Mivel a nevünk az első pillanattól kezdve körbejár a virtuális éterben, így sosem tudhatjuk, hogy a címünk végül kihez jut el. Ki tudja, a fa alatt talán olyan egzotikus tárgyakkal is találkozhatunk majd, mint egy kézzel készített karkötő Madagaszkárról, egy pikáns édesség Mexikóból, vagy egy ébenfából faragott dísztárgy Srí Lankáról.

A jelenlegi járványhelyzetben az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezéseknek talán még nagyobb helye van, tekintve, hogy utazni nem tudunk, és még az itthon élő szeretteinket is félve látogatjuk. A kampány során útnak induló, ugyan csekély, de annál nagyobb üzenetet hordozó ajándéktárgyak a világ akár legtávolabbi pontján is mosolyt csalhatnak valaki arcára ebben a néha kilátástalannak tűnő helyzetben.

via iFaktor

A figyelmetekbe ajánljuk