Allison May Kiphuth a fényképészet előtti korba nyúlt vissza diorámák készítésével.


Allison May Kiphuth az Egyesült Államok keleti részén található természeti tájakat festői, élettel teli diorámákká, vagyis háromdimenziós makettekké alakítja át. A maine-i művész réteges akvarell- és tintafestés révén csendes erdei jeleneteket és az óceán élőhelyeit eleveníti meg, mindezt gyakran sötét, éjszakai égbolt kíséretében ábrázolja ─ olvasható a Colossal hasábjain.

Miután elkészültek a jelenetek, fadobozokba helyezi őket, háromdimenziós maketteket alkotva. Gyakran teszi egymásra a fadobozokat, keverve a tengeri és szárazföldi darabokat, amelyek kombinációja új ökoszisztémákat teremt a néző számára. Noha Kiphuth témáinak nagy részét otthona környékéről szerzi, szerinte elengedhetetlen más természeti tájak felfedezése is az alkotáshoz.

A művésznő ráadásul egy apró lakásban dolgozik, ami ihletet adhat neki a miniatűr tájak megalkotásához. Maynek augusztusban egy egyéni bemutatója lesz látható a portlandi Antler Galériában. A darabok korlátozott kiadású nyomatai ezen kívül a Nahcotta oldalán kaphatóak. Kiphith Instagram-fiókján keresztül továbbá megcsodálhatjuk miniatűr diorámáit.

Friss

UFOkról készít dokusorozatot JJ Abrams

A négy epizódos miniszéria címe szimplán csak UFO lesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk