A híres francia illusztrátor, Jean Jullien figurái elevenednek meg a nantes-i Jardin des plantes-ban.


Négy installáció a természet lágy ölén

A helyszínválasztás nem véletlen: Jean Jullien Nantes-ban született, és bár jelenleg Párizsban él, most örömmel tért vissza a városba, hogy négy hatalmas installációját elhelyezze a botanikus kert tavai és fái között.

Az egyik szobor három figurát ábrázol, akik hosszú karjaikat összekulcsolva fognak közre egy fát, egy másik a park tavacskájában úszik nyolc méter hosszú testével, a harmadik egy narancssárga lény, aki vidáman sétál a kertben, tetemes mennyiségű borostyánba gabalyodva, a negyedik pedig egy gigantikus méretű, gereblye kezű alak, aki maga mögött felszántja a park földjét.

A cél: megszólítani a közönséget

Az alkotások hajlított fémlemezből és polireutánból készültek és mindegyik élénk színekkel lett bevonva, körvonalaikat pedig Jullien fekete festéket használva határozta meg.

„Szerettem volna valami olyat alkotni, ami megszólítja a közönséget, megállásra és párbeszédre készteti őket" – mondta el a művész.

Művészeti fesztiválra készültek a szobrok

A mókás, színes figurákat a Le Voyage á Nantes nevű művészeti fesztivál keretén belül helyezték el a parkban, amit a koronavírus miatt végül egy hónappal később rendeznek meg, mint azt tervezték. A rendezvény így július helyett augusztus 8-án kezdődik majd, és többnyire kültéri programokat, látnivalókat kínál, egészen szeptember 27-ig.

A Jean Jullien szobrok csak a nyár folyamán lesznek láthatók a botanikus kertben, augusztus végén valószínűleg lebontásra kerülnek, de addig is minden nap reggel fél 9 és este 8 között bárki megtekintheti őket.

Forrás: Dezeen

Szerző: Fülöp Luca

Friss

Kiderült, mi okozza az északi fényt

Bár az északi fény a világ talán leglátványosabb természeti jelensége, kialakulásának okával eddig nem voltak teljesen tisztában a tudósok. Egy frissen közölt tanulmányban viszont úgy tűnik, sikerült leírni, hogy mitől alakulnak ki az északi égbolton megjelenő kék, zöld és lila hullámzások.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.14.

Hétfő reggel Jaoquin Phoenix gondolatait idézzük, aki a kitartás fontosságára hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Az igazi nyári frissítő – hideg gyümölcsleves recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk