Martin Scorsese

Martin Scorsese

Mundruczó Kornél új filmjének is Scorsese lesz a producere

A Pieces of a Woman után az Evolúciót is szárnyai alá vette az egyetemes filmtörténelem nagy alakja. Újabb filmen dolgozik együtt a magyar rendezővel.


Mundruczó Kornél előző, legjobb női főszereplő Oscar-jelölésig menetelő Pieces of a Woman című alkotását tavaly Martin Scorsese vette szárnyai alá, beszállva menet közben a projektbe producerként. A közös munkát pedig úgy tűnik, annyira élvezhették, hogy a legendás amerikai filmes Mundruczó új, Evolúció című filmjében is részt vesz majd ugyanilyen minőségben, jelentette be a filmet gyártó Match Factory.

A film világpremierje a Cannes-i Filmfesztivál Cannes Première című programjában volt a nyáron, a magyar nézők először pedig november 22-én, a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál nyitóestjén láthatják először. November 25-étől pedig országszerte adják a mozik is. A bejelentéssel együtt az Evolúció magyar plakátját is nyilvánosságra hozták, amit Szűcs Attila Munkácsy Mihály-díjas festőművész készített.

Az Evol\u00faci\u00f3 plak\u00e1tja

Az Evolúció plakátja

A film egy család sorsát követi nyomon a II. világháborútól a mai Berlinig. Az Evolúció története három nemzedék – Éva, Léna és Jónás – kapcsolatát mutatja be, amit az történelmi traumák öröksége és az identitáskeresés határoz meg, miközben minden erejükkel a gyógyulást keresik.


A figyelmetekbe ajánljuk