Már megtekinthető a Netflixen Mundruczó Kornél legújabb filmje

Mundurczó Kornél és Wéber Kata filmje esélyes lehet az Oscar-díjra?


A magyar alkotópáros művét, a Pieces of Woman-t egy szempillantás alatt hatalmas felhajtás övezte. Nem csoda, hiszen a Velencei Filmfesztiválon Vanessa Kirby elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat, valamint a legendás filmrendező, Martin Scorsese is felkarolta a projektet.

A szaksajtó véleménye szerint befutó lehet az idei Oscaron, amit április végén rendeznek meg.

A történet egy tragikusan végződő otthonszülésről szól, amely után a főszereplő (Vanessa Kirby) érzelmi válságba kerül, és gyászában teljesen eltávolodik a férjétől (Shia LeBeouf) és a családjától. Ennek okán a rendező egyfajta „túlélő filmként" emlegeti, sok adrenalinnal és társadalmilag megkérdőjelezhető reakciókkal.

A Pieces of a Woman forgalmazási jogait végül a legnagyobb amerikai médiaszolgáltató, a Netflix vásárolta meg, akik idén rengeteg díjesélyes filmmel büszkélkedhetnek. Ilyen például David Fincher féle Mank, A chicagói 7-ek tárgyalása; A befejezésen gondolkodom; Hillbilly Elegy vagy éppenséggel az augusztusban elhunyt Chadwick Boseman utolsó filmje, ami szintén hatalmas eséllyel pályázik az arany szoborra.

Mundruczó Kornél alkotása múlthét csütörtök óta tekinthető meg a Netflixen.

A figyelmetekbe ajánljuk