Mundruczó Kornél új filmje Velencében fog versenyezni

Mundruczó Kornél új filmje Velencében fog versenyezni

Mundruczó Kornél első angol nyelvű külföldi rendezésének Shia LaBeuouf lesz a főszereplője, a film ráadásul a második legrangosabb európai filmfesztiválon fog debütálni, mivel része a Velencei Filmfesztivál versenyprogramjának.


A film egy tragikus otthonszülés következményeiről szól, és Bonstonban játszódik. Egy fiatal édesanya gyásza családjára is hatással van, a történet arról szól, hogyan tanul meg együttélni a veszteséggel, majd továbblépni.

Mundruczó első angolnyelvű filmje kisebb sztárparádé

BRON Studios

A Velencei Nemzetközi Filmfesztivál beválogatta Mundruczó Kornél első angol nyelven gyártott külföldi filmjét, ami a Pieces Of Women címet kapta és kisebb sztárparádé a szereposztása. A film főszereplője Shia LaBeouf mellett az a Vanessa Kirby lesz, akit láthattunk A Korona Margit grófnőjeként, de feltűnt a Mission: Impossible – Utóhatásban és a Halálos iramban: Hobbs és Shaw-ban is.

De szerepelni fog mellettük az Oscar-díjas Ellen Burstyn, a Deadwoodból ismert Molly Parker, a jövőre nálunk is fellépő amerikai stand up komikus Iliza Schleizinger, továbbá Benny Safdie színész-rendező is, aki a Csiszolatlan gyémánt és a Jólét társrendezője, utóbbiban pedig Robert Pattinson karakterének testvérét játssza. De a filmben fel fog majd bukkanni az Arcade Fire zenekar is – a produkció sajtóközleménye szerint.

A forgatókönyvet Mundruczó Kornél állandó alkotótársa, Wéber Kata írta, a zenéjét pedig a Gyűrűk ura-filmek Oscar-díjas zeneszerzője, Howard Shore írta. Az idei Velencei Filmfesztivál szeptember 2-án kezdődik, és 10 napig tart, így valamikor akörül lesz a film velencei premierje, de hamarosan nálunk is bemutatják – vélhetően a fesztivál után nem sokkal érkezik majd a magyar mozikba is.

A figyelmetekbe ajánljuk