A 3 pontos érában például még sose. Jelenleg az egyetlen veretlen csapat az öt európai élbajnokságban.


Az AC Milan felsült Giampaolóval a padon az előző szezonban, sokáig úgy tűnt, hogy Piolinak sem lesz sokáig maradása, aztán Ibrahimovic érkezésével mintha kicserélték őket. A svéd klasszis érkezése után több pontot gyűjtöttek, mint az ellenfelek, megmentve a szakadék széléről a tragikusan induló szezonjukat.

Azóta pedig simán a legnagyobb bajnokesélyesnek számítanak, rég nem látott menetelést felmutatva, Ibra nélkül is hozva a kötelező meccseket többnyire. Eddigi 15 meccsükből 11-et nyertek, 4 döntetlent hoztak össze és egyedüliként Európa 5 topligájából még veretlenek. 15 meccs alatt a klub még sose szerzett 37 pontot azóta, hogy egy győzelemért 3 pont jár a futballban, szóval máris történelmet írtak. Jelenleg 37 ponton állnak, az előző idényben a 15. fordulónál még csak 20-nál tartottak, majdnem kétszer annyit szereztek idén ugyanannyi forduló alatt.

Mai ellenfelüknek, a Juventusnak nem feltétlenül indult jól a szezonja, az évet pedig egy váratlan 3-0-s zakóval zárták a bukdácsoló Fiorentina ellen. Ugyanakkor Pirlo futballja szép lassan kezd működni. Ennek legnyilvánvalóbb jele, hogy az Udinese ellen megnyert meccsükön már mindegyik mezőnyjátékos bemutatott egy szerelést, a keret kezdett hozzászokni az egykori középpályás letámadásokra épülő stílusához.

Emellett pedig ott van Ronaldo is, akinél csak Robert Lewandowski szerzett több gólt idén. A portugál csillag jelenleg 14-nél tart, míg a Bayern támadója 19-nél. A milánóiaknál pedig valószínűleg hiányozni fog legjobbjuk, Ibrahimovic. Ugyanakkor ott van nekik Rafael Leao, aki bombaformában van. Jelenleg a második legfiatalabb külföldi játékos az AC Milan történelmében, aki 10-nél több gólt lőtt az AC Milan mezében valaha. A 21 éves brazilt mindössze honfitársa, a sérülésekkel terhelt karriert futó Alexandre Pato előzi, aki 19 évesen hozta össze ezt a gólmennyiségett.

De emellett jelenleg összesen 4 játékosuk is van, aki már 4 vagy több gólt szerzett az idényben, ebből az egyik értelemszerűen Ibra és Rafael Leao, a másik kettő pedig az egyébként alapvetően védekező középpályás, Franck Kessié és a balbekk Theo Hernández, aki érkezése óta bizonyítja, hogy a Real Madrid hatalmas hibát követett el az elengedésével. Hernández ugyanis jelenlegi formáját tekintve Európa egy legjobb baloldali szélsővédője.

Szóval izgalmas meccs várható a mai rangadón. Ha a Juventus meg tudja állítani a Milant, akkor nem csak fontos pontokat szereznek, de egy hosszú veretlenségi sorozatnak vethetnek véget egy győzelemmel. Ha az Udinese és a Barcelona ellen látott Juventus megy majd ki a pályára, nem a Fiorentina elleni, akkor egyáltalán nem lehetetlen a szerényebb szezonkezdet ellenére. Ha viszont a Milan folytatja erős szériáját, a bajnokság fő esélyesévé léphet rögtön elő.

A figyelmetekbe ajánljuk