Miért viselnek fehér kesztyűt a Disney-karakterek?

Miért viselnek fehér kesztyűt a Disney-karakterek?

Akik igazán nagy rajongói a Disney-rajzfilmeknek és rengetegszer látták már a meséket, biztosan felmerül bennük egy kérdés: miért visel szinte mindegyik szereplő fehér kesztyűt?


Talán nem meglepő, de Mickey egér volt az első Disney-karakter, aki kesztyűt viselt. Egészen pontosan 1929-ben kapta meg a híres kiegészítőt.

Mickey egér a 1929-es Operaház című rajzfilmben.

The Walt Disney Company

A kérdés azonban az, hogy miért? Nos, erre több válasz is létezik.

Az idő pénz

A legalapvetőbb elmélet szerint ez a megoldás rengeteg időt spórolt meg a készítőknek. Ugyanis nagyon sok energiát igényelt az animátoroktól a kezdetekben, hogy minden egyes szereplő minden egyes jelenetében megrajzolják annak kezeit, sőt még azok mozgását. Ekkor döntöttek úgy, hogy leredukálják a folyamatokat azáltal, hogy elnagyolják a részleteket. Nagy fej, nagy szemek, vékony végtagok kifejezetten négy ujjal és természetesen kesztyűvel.

Emberiesség

Életrajzában Walt Disney elárulta, hogy:

„Nem akartuk, hogy Mickey figurája egérként legyen kezelve, ő olyan, mint egy ember. Ezért kesztyűt adtunk neki"

Ez a trükk pedig annyira sikeres volt, hogy még a Disney vetélytársai is átvették, mint például a Warner Bros féle Bolondos Dallamok.

Tapsi Hapsi is kesztyűt visel.

Giphy

Kontraszt

Az eleinte rossz minőségű, homályos fekete-fehér film miatt nehéz volt látni a karakter fekete kezét, pláne, hogy ha az egész testük fekete volt. A fehér kesztyűk segítettek hangsúlyozni a szereplők mancsait és gesztusait.


(BrightSide)

A figyelmetekbe ajánljuk