Mikor kel fel a Microsoft-vezér?
Fotó: Unsplash

Mikor kel fel a Microsoft-vezér?

Valóban minden sikeres topmenedzser korán kel? Vajon így van ezzel Christopher Mattheisen is? Egy napjának legérdekesebb pontjait szedtük össze.


Reggel
„Én évtizedek óta hatkor kelek és szerintem már nem is lennék képes később ébredni, ez nem változott meg az otthoni munkavégzéssel sem. Mivel nem kell utaznom a munkába, egy kicsit több időm van arra, hogy reggel mozogjak, sportoljak egy kicsit. Rendszeresen futok, legalább 2-3 naponta, persze most ritkábban. Ha azt látom, hogy sokan vannak a Margitszigeten, akkor inkább nem megyek. A reggeli egy kicsit rendhagyó jelenleg, mert a feleségem táplálkozási szakember és most „dzsúsz diétán" vagyok. Meglepő, de ennek ellenére nem maradok éhes. A reggelihez hozzátartozik a kávézás is, az egyik nagy gyengeségem, 3-4-et legalább megiszok napontaDélután

„A hivatalos, írott kommunikációt próbálom minél korábban a napomban elintézni, de persze néha délután is nézem az emaileket. Nagyon fontos a cégünkben, hogy folyamatosan képezzük magunkat, szinte minden napra jut valamilyen tréning, de heti 3-4 órát mindenképpen erre szánunk. Nem csak új dolgokat tanulunk, a régieket is felelevenítjük. És, főleg a mostani helyzetben, hagyni kell egy kis időt váratlan dolgokra is, hogyha valami történik, arra gyorsan tudjunk reagálni. Nem ülünk és várunk, hogy történjenek körülöttünk a dolgok.

Fotó: Microsoft

Alvás

„Itt van egy rutinunk, a feleségemmel tartjuk azt, hogy az ágyban ne legyen képernyő, ugyanis az alvási ciklust nagyon megzavarja. Legalább egy fél órával az elalvás előtt inkább nyomtatott anyagot, könyvet, magazint olvasok. Elaludni este 11 körül szoktam és ezt legtöbbször be is tudom tartani."

Christopher Mattheisen
2019. március 4-től tölti be a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatói pozícióját. Az elmúlt több mint két évtizedben a telekommunikációs és informatikai szektorban dolgozott vezető beosztásban. Karrierje a hazai Westel 900-nál indult, majd marketing, értékesítési és stratégiai területekért felelt európai mobil szolgáltatóknál. 2002-ben tért vissza Magyarországra, hogy átvegye a Magyar Telekom vezetékes üzletágának vezetését. 2006-ban vezérigazgatóvá nevezték ki, majd 12 éven át sikeresen vezette a céget.

A figyelmetekbe ajánljuk