E-sport: perceken belül elstartol az első Microsoft Excel-világbajnokság

E-sport: perceken belül elstartol az első Microsoft Excel-világbajnokság

Legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy mindez megtörténik.

A Microsoft különböző Office-alkalmazásokra kihegyezett versenyei eddig is léteztek. Sőt, majdnem 20 éve töretlen népszerűséggel rendezik meg őket Office Specialist (MOS) World Championship néven. Ám mostantól hivatalosan is belépett az e-sportok világába:

perceken belül elkezdődik a Microsoft Excel Financial Modeling World Cup, azaz az első Microsoft Excel-világbajnokság, ahol a legjobb pénzügyi modellezők mérik össze tudásukat.

Az e-sport-közösség valószínűleg nem gondolta volna, hogy mindez tényleg megtörténik. Az egész még viccként indult: az Egyesült Királyságban működő Excel Esports szervezete a névrokonság miatt többször is ugratta a Microsoftot, hogy megosztja a nevét a táblázatkezelő szoftverrel.

Az évek során a twitterezők többször is taggelték a szervezetet közösen a Microsofttal, és több vicces mém is készült róluk. Aztán idén tényleg bejelentette a Microsoft, hogy szponzorálja a világbajnokságot, amelyen nyolc ország nyolc legjobb pénzügyi modellezője csap össze, hogy kiderüljön, kié a legjobb pénzügyi modell.

Mindezt találóan "multiplayer battle" címkével látták el. A résztvevőknek 40 perc áll rendelkezésükre, hogy megoldják a szervezők által kreált üzleti problémát.

A játékosok

Microsoft

Nekünk, mezei Excel-felhasználóknak biztos van mit tanulnunk, ezért érdemes lehet belenézni a versenybe, amit élőben lehet követni délután egy órától YouTube-on.


A figyelmetekbe ajánljuk