Michael Gandolfini a The Many Saints of Newark című filmben.​
Michael Gandolfini néhai apja szerepét játssza a hamarosan bemutatásra kerülő The Many Saints of Newark című előzményfilmben.

Michael Gandolfini elárulta, hogy élete egyik legnehezebb döntése volt, hogy elvállalta néhai apja ikonikus szerepét, a maffiafőnök Tony Soprano karakterét a The Many Saints of Newarkcímű filmben – írja a DAZED.

Az eredeti Maffiózók (Sopranos) című sorozat alkotója, David Chase és Lawrence Konner által írt előzményfilm 14 évvel a kétértelmű sorozatfinálé után érkezik. Ha egy ilyen ikonikus széria feltámasztása nem lenne elég vonzerő, a filmben James Gandolfini fia is szerepet kap, aki apja karakterének fiatalabb változatát alakítja, dokumentálva a bűnözői életbe való beavatását az 1967-es Newark-i zavargások közepette.

Michael Gandolfini a szerep elfogadásával járó összetett érzelmekről beszélve azt mondta, hogy valószínűleg ez volt a legnehezebb döntés, amit valaha is meg kellett hoznia.

Csak a lehető legjobb színész akartam lenni, és jelenetről jelenetre úgy alakítani Tonyt, ahogy David akarta. Nem gondoltam a gyászomra, mert... nos, akkor összecsináltam volna magam.

A színész kitér arra is, hogy milyen különbségek vannak az ő és apja Tony Soprano megformálása között, a maffiózó életének különböző szakaszaiban.

Apám karakterében az agresszió alatt ott volt ez a gyönyörű érzékenység. A The Many Saints of Newark verziója viszont ennek az ellenkezője. A kíváncsisága és érzékenysége az első helyen áll. Ő nem egy fegyverforgató gengszter. Ő egy gyerek, akit lekaszálnak és behúznak

-mondta

Michael Gandolfini egy régebbi interjúban azt is elárulta, hogy sosem látta a sorozatot, mielőtt megkapta a szerepet.

Apám nem akarta, hogy lássam Tony Sopranót - az erőszakot, a dühöt, a gonoszságot. Természetesen ott voltam a forgatáson, és meglátogattam őt a lakókocsijában, de soha nem láttam a sorozatot... Soha nem ismertem Tony Sopranót. Csak az apámat ismertem.

A figyelmetekbe ajánljuk