Megnyílt a világ legelső Super Mario-élményparkja
A park 60 milliárd jenbe, azaz megközelítőleg 170 milliárd forintba fájt.

Megnyílt a világ első Super Mario-témájú élményparkja Oszakában csütörtökön. A létesítmény a Universal Studios Japan (USJ) már régebb óta létező Super Nintendo World parkjának része.

„Az új attrakció tökéletesen leképezi a kultikussá vált játék világát"

− mondta el Jamamoto Ajumu, a park szóvivője. Az élménypark épületei és tereptárgyai mind a Nintendo videojáték látványvilágát idézik és mindenütt a játékból ismert zene szól. A látogatók különleges karkötőt is kapnak, amellyel virtuális pénzérméket gyűjthetnek a játékból ismert építőkövek felütésével.

A park megépítése több mint 60 milliárd jenbe (170 milliárd forint) került. Eredetileg 2020-ban nyitották volna meg, hogy a tokiói olimpiai játékok körüli időszakban fogadhassa a látogatókat, ám mind az olimpia, mind a megnyitó elmaradt tavaly a koronavírus-járvány miatt. A megnyitón részt vett Mijamoto Sigeru, a Super Mario-videojátékok megalkotója is. A látogatók számát egyelőre korlátok közé szorítják a pandémia miatt. A tervek szerint hasonló élményparkok épülnek majd az orlandói és a hollywoodi Universal Studios-parkban is.

(MTI)

A figyelmetekbe ajánljuk