Mátrix: Feltámadások

Mátrix: Feltámadások

Az új Mátrix Lana Wachowski nélkül is elkészült volna

Van a filmben egy jelenet, amiben a filmes utal is erre. Kiderült, hogy tényleg az volt a terv, hogy elkészül a folytatás, vele vagy nélküle.


A Mátrix: Feltámadások tele van kommentárral napjaink Hollywoodjáról, például emlékezhetünk arra a jelenetre, amikor Smith ügynök elmondja Neonak, hogy a Warner nélküle is folytatni fogja a Mátrix-videójátékszériát. Az alkotó és művész csak egy jelentéktelen pórszem a gépezetben, aki cserélhető a stúdiók szemében. Amolyan analógiaként szolgált Lana Wachowskira, a film rendezőjére és az eredeti trilógia társalkotójára, akinek nagyon személyes alkotások voltak ezek mindig is.

Most kiderült, hogy ennek a jelenetnek igen komoly valóságalapja van. A stúdió ugyanis eldöntötte, hogy készülni fog az új rész, akár Wachowskiék nélkül is. Ezt a széria egyik producere, James McTeguie árulta el nemrég.

Nézd, amikor egy ekkora franchise-ról van szó ilyen sok profit potenciállal, akkor mindig szó van folytatásról. Pont úgy, ahogy a Marvel-univerzum ismétli önmagát és magába fordul, meg van Pókember, meg Vasember, meg Thor. Mindig van lehetőség arra, hogy ezeket a filmeket frissítsük, már csak a pénzszerzés és az új történetek elmesélésének lehetősége miatt is. Nem mondanám, hogy ezeket pusztán az anyagiak motiválják. De ja, nézd, voltak különböző próbálkozások a folytatásra, de sose állt össze igazán egyik verzió sem. Szóval amikor Lana azt mondta, hogy nézzétek, érdekel egy új Mátrix-film, akkor természetes, hogy annak a filmkészítőnek a verziójával mentek tovább, aki az alkotója a szériának.

Egyébként az évek során számtalanszor felmerültek pletykák arról, hogy a Warner valamilyen formában készítene több Mátrix-filmet. Egy időben szó volt egy olyan verzióról is, aminek Michael B. Jordan lett volna a főszereplője. McTeguie gyakorlatilag megerősítette, hogy ezek a különböző verziók mind fejlesztés alatt álltak egy ponton. Mondjuk valószínűleg Neo nélkül, Keanu Reevest ugyanis Wachowski sztorija győzte meg arról, hogy visszatérjen a szerepbe, akárcsak a Trinityt játszó Carrie Ann-Moss esetében.

(Forrás: Deadline)


A figyelmetekbe ajánljuk