kieran trippier
Némelyik meglepő lehet, némelyik pedig nem, de talán már el is feledkeztél róla, olyan régen volt.


A Squawka egy érdekes gyűjtésben összeszedett pár egészen meglepő nevet, akik bizony mint a Manchest City játékosai voltak, többnyire ifiként. Emlékszel például még arra, amikor Daniel Sturridge ott játszott? Igazán a Chelsea-ben futott be, de 32 mérkőzés alatt 6 gólt szerzett a világoskékek mezében. De talán már arra sem emlékszel, hogy 10 meccs erejéig Kasper Schmeichel állt egykor a City kapujában. Ugyanakkor öt különböző kölcsön után úgy döntött, hogy eligazol a Notts County-hoz, ahonnan a Leeds, majd 2011-ben a Leicester City következett, aminek ma is őrzi portáját.

Denis Suarez alapvetően Celta Vigo nevelés, de tudtad, hogy 2011-ben leigazolták őt a manchesteriek, ahol kétszer is pályára lépett két év alatt? Végül aztán a Barcelona B-csapatához igazolt. Akinek a neve viszont valószínűleg meg fog lepni ebben a felsorolásban, az Adrien Rabiot, aki 2008-ban megfordult egy rövid ideik a City-nél gyerekként. Nem maradt sokáig ugyan, végül visszatért Franciaországba és csatlakozott a PSG ificsapatához. De egészen másként is alakulhatott volna a karrierje.

Szerencsétlen Loris Karius már örökre a döntőben elkövetett bakijairól lesz ismert a Liverpool Real Madrid ellen elvesztett Bajnokok Ligája döntőjében. Tudtad, hogy eredetileg ő is a kékek saját nevelésű játékosa? Tagja volt az U18 és az U21-es csapatuknak is, de nem tudta beverekedni magát a nagycsapatba, úgyhogy a Mainzhoz igazolt. De a City-nél kezdte 9 évesen pályáját Kieran Trippier is, de csak egy barátságos mérkőzésig jutott. Érdekesség, hogy úgy lett a Tottenham elsőszámú jobbszélsője, hogy Kyle Walker pont a City-hez igazolt.

Akad továbbá olyan játékos is, aki miatt most valószínűleg fogja már a fejét, hogy elengedte a manchesteri csapat. Jadon Sancho az akadémiájukról került ki, de végül nem akartak neki annyi fizetést adni, amennyit a fiatal angol tehetség kért, úgyhogy lelépett a Borussia Dortmundhoz. Hasonló lehet majd a helyzet az AC Milannál kiváló Brahim Diaz esetében is, akit a klub lejáró szerződése miatt adott el a Real Madridnak.

A figyelmetekbe ajánljuk