Hamu és Gyémánt nyári lapszám, Trokán Nóra színésznő címlapon
Hamu és Gyémánt / Tokaji Balázs

Test és lélek – 6 kihagyhatatlan cikket ajánlunk a Hamu és Gyémánt magazinból

Trokán Nórával őszinteségről, önazonosságról, kudarcról, katarzisról és Scorseséről beszélgettünk, majd kivételes fotókat készített nekünk Lábas Vikiről, Zsiga Melindáról, Leblanc Gergelyről és Rácz Jenőről, akik két valónk, test és lélek kapcsolatáról mesélnek a ma megjelenő Hamu és Gyémántban. Guide rovatunkban egészen a jazzritmusra lüktető városig, New Orleansig utazunk, hogy minden egyes szegletét felfedezzük magunknak; majd arra keressük a választ, hogy meddig fokozható az emberi teljesítmény, illetve mi történik az autómúzeumban lámpaoltás után. Hat remek cikket ajánlunk a sok közül!


Aki a szívével lát

Trok\u00e1n N\u00f3ra c\u00edmlapfot\u00f3z\u00e1sa a kuty\u00e1j\u00e1val a Balatonn\u00e1l

Hamu és Gyémánt / Pejkó Gergő

Arcát jól ismerjük a színpadról, a televízió képernyőjéről, vagy akár fotókról, mégis csak kevesek tudhatják igazán, ki is Trokán Nóra valójában. A színésznő játszi könnyedséggel egyensúlyoz „láthatóság és láthatatlanság” között, úgy éli a művészek pezsgő világát, hogy közben egy percig sem szűnik meg önazonosnak lenni. Fotósorozatunkból és a hozzá tartozó mélyinterjúból most egy egészen új oldalát is megismerhetjük.

A lélek tükre

R\u00e1cz Jen\u0151 s\u00e9f egy vill\u00e1val a szeme el\u0151tt

Hamu és Gyémánt / Trokán Nóra

A test és a lélek összefonódásának kérdése már régóta vitatott téma. Miről árulkodik a test, amikor a lélek láthatatlan? És ha valóban a szem a lélek tükre, mit olvasunk ki egy ember tekintetéből, amikor csak arra figyelünk? Lábas Viki, Zsiga Melinda, Leblanc Gergely és Rácz Jenő szeme többek között sikerekről, küzdelmekről, vágyakról és tapasztalásokról mesél Trokán Nóra különleges fotósorozatán.

New Orleans útikalauz 

New Orleans ikonikus \u00e9p\u00fclete

Unsplash / Rosie Kerr

Amikor néhány léleksimogató percre vágyunk, elindítjuk a kedvenc dalunkat. Amikor pedig ennél is nagyobb töltődésre van igénye testünknek-lelkünknek, útra kelünk, hogy élményeket gyűjtsünk. Ezúttal úti célunk a jazzritmusra lüktető New Orleans – a város, amely megannyi művészt inspirált már, s ahol a kulturális kalandok és a gasztronómiai csemegék tökéletes elegyet alkotva adják meg a harmonikus kikapcsolódást.

A művészet pikantériája

Tiziano: A Madonna \u00e9s a ny\u00fal, 1530

Tiziano: A Madonna és a nyúl, 1530

Színek, formák, szimbólumok, amelyek a mai szemnek nem sokat mondanak, a kortársak számára azonban nagyon is egyértelmű volt a jelentésük. Ami első blikkre díszes virágnak tűnik, valóban buja mögöttes tartalommal bír? Híres műalkotások rejtett szexuális üzeneteinek nyomába eredünk.

A test korlátai

\u00fasz\u00f3k versenyen ugranak a medenc\u00e9be

Hamu és Gyémánt

Górcső alá véve a versenysportot egyértelműen megfigyelhető, hogy az évek folyamán egyre erősebbnek, gyorsabbnak, taktikásabbnak kell lennie valakinek ahhoz, hogy végül a dobogó legfelső fokára állhasson fel. Bizonyos sportágakban az emberi teljesítőképesség már közelít az optimumhoz vagy az elérhető maximumhoz. De mi várható ezután?

Éjszaka az autómúzeumban

Dr. Ka\u00e1li Nagy G\u00e9za veter\u00e1ng\u00e9pj\u00e1rm\u0171 gy\u0171jtem\u00e9nye

Mosoni Péter

Dr. Kaáli Nagy Géza neve a magyarországi lombikprogrammal kapcsolódik össze, ám magángyűjteménye is sokak figyelmére érdemes. A teljesség igénye nélkül Alfa Romeo, Borgward, BMW, Ferrari, Rolls-Royce, Bentley, Jaguar, Porsche, Aston Martin, Maserati és Cadillac modellek sorakoznak fel Dr. Kaáli Nagy Géza professzor veterángépjármű gyűjteményében, amelybe egy különleges fotósorozatok keresztül nyújtunk most betekintést.

Már az újságárusoknál!

Hamu \u00e9s Gy\u00e9m\u00e1nt ny\u00e1ri lapsz\u00e1m, c\u00edmlapon Trok\u00e1n N\u00f3ra

Hamu és Gyémánt / Pejkó Gergő

A Hamu és Gyémánt magazin nyári lapszáma július 7-től elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk